Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


TS-LKD TARYBOS POSĖDIS
Konservatoriai pradeda ruoštis prezidento rinkimams: tarp kandidatų minimas G. Landsbergis
IQ
ELTA

Į tarybos posėdį susirinkę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nariai aptarinėjo geopolitikos ir gynybos klausimus bei partijos pasiruošimą 2024 metų rinkimams.

Andrius Kubilius prognozavo, kad prezidento rinkimuose į antrą turą veikiausiai pateks socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė, tačiau konservatoriai turi visą grupę potencialių kandidatų, galinčių ją įveikti. Buvęs konservatorių lyderis ragino rinkimams vienytis visas centro – dešinės jėgas ir išsirinkti bendrą kandidatą. Anot A. Kubiliaus, tai galėtų būti Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė, Arvydas Anušauskas ir Viktorija Čmilytė – Nielsen.

Partijos politikos komiteto vadovas Mindaugas Lingė akcentavo, kad dabartinėje politikoje gerokai praretėjo nepartinių kandidatų gretos ir partija turėtų daryti atitinkamas išvadas dėl gerėjančių galimybių kelti partinius kandidatus.

Vilniaus meras Valdas Benkunskas teigė, kad savivaldos rinkimai parodė, kad konservatoriai buvo „ryškiai antri“. Pasak jo, sėkmės Vilniuje pavyzdys rodo, kad konservatoriai turi geras galimybes ir kituose rinkimuose.

Tarybos posėdyje konservatoriai tik epizodiškai palietė Lietuvos ekonomikos klausimus ir tikino, kad padėtis nėra tokia bloga, kaip tvirtina opozicija. Kalbėdamas apie iššūkius ekonomikai, M. Lingė siūlė nesureikšminti pastaruoju metu plačiai aptarinėjamos recesijos ir teigė, kad metus šalis gali baigti su potencialu į ekonomikos augimą. Jo teigimu, valdantieji turėtų iš esmės tęsti dabartinį ekonomikos politikos kursą, nes esą opozicijos siūlomos alternatyvos smogs galingą smūgį biudžetui ir ekonomikai apskritai.

2023 05 06 13:46
Spausdinti