Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Kremlius ir toliau rems Basharą al Assadą
BNS
(Reuters nuotr.).

Vakarų partnerių bandymai grįžti prie tezės, kad Sirijos konflikto sureguliavimas neįmanomas nepašalinus į prezidento posto Basharo al Assado, neturi perspektyvų, pirmadienį pareiškė Kremlius.

„Grįžimas prie menamų bandymų sureguliuoti (konfliktą) deklaruojant mantrą „Assadas turi pasitraukti“ negali priartinti prie politinio krizės Sirijoje sureguliavimo“, – sakė žurnalistams prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Jis pabrėžė, kad „vienintelis galimas variantas – toliau tęsti tą patį kruopštų darbą – Ženevos procesą – ir pastangas Astanos proceso rėmuose“. Taip D.Peskovas pakomentavo Prancūzijos diplomatijos vadovo Jeano-Marco Ayrault pasisakymą, kuriame jis paragino Rusiją prisijungti prie derybų dėl Sirijos atities ir alternatyvos B.al Assadui paieškų. Kremliaus atstovas spaudai pabrėžė, kad „yra Ženevos procesas ir Astanos procesas, kuris yra Ženevos proceso sudėtinė dalis“. „(Konflikto sprendinio) paieškos vyksta būtent ten. Aišku, kad tai labai sudėtingas procesas, kuris, deja, trunka gerokai ilgiau nei galbūt mums visiems norėtųsi. Tačiau kol kas jokios kitos alternatyvos nėra“, – sakė D.Peskovas.
D. Peskovas taip pat pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos, raketomis smogusios Sirijai, pademonstravo visišką nenorą veikti kartu su Rusija.
Jis taip pat pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos, raketomis smogusios Sirijai, pademonstravo visišką nenorą veikti kartu su Rusija. „Amerikiečiai tokiu būdu pademonstravo visišką nenorą kokiu nors būdu sąveikauti dėl Sirijos ir atsižvelgti į vieni kitų interesus bei būgštavimus. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 04 10 18:34
Spausdinti