Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


KETVIRTADIENIO KALEIDOSKOPAS
Kritika šeimos mokesčio lengvatai, naujasis JK gynybos sekretorius ir kitos svarbiausios naujienos
IQ BNS ELTA
Dainius Labutis/ELTA
M. Navickienė.

Svarbiausių rugpjūčio 31-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

M. Navickienė abejoja siūloma šeimos mokesčio lengvata

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad prezidentūros siūlymas įvesti šeimos mokesčio lengvatą būtų „gręžiojimasis atgal“ ir tai nebūtų prasminga, be to, brangiai kainuotų. Ministrė teigia, kad panaši sistema, kai dirbantiems tėvams taikytas papildomas neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD), galiojo anksčiau, tačiau vėliau ją pakeitė vaiko pinigai.

„Buvo priimtas valstybėje sprendimas, kad turime eiti kitu keliu, per vaiko pinigus. Tuo metu, kai vyko svarstymai, aš irgi nebuvau didelė entuziastė pakeisti papildomo NPD vaiko pinigais, man atrodė, kad skatinant dirbančius žmones gauti didesnę naudą buvo teisinga kryptis, bet sprendimas politinis praėjusios Vyriausybės buvo priimtas ir, manau, gręžiotis atgal būtų neprasminga“, – BNS ketvirtadienį sakė M. Navickienė.

O. Reznikovas pasitrauks iš pareigų?

Leidinys „Ukrainska Pravda“, remdamasis savais šaltiniais, praneša, kad Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas netrukus bus atleistas iš šių pareigų, o jį gali pakeisti dabartinis Valstybės turto fondo vadovas Rustemas Umerovas. Pareigūnai svarsto patikėti O. Reznikovui Ukrainos ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje (JK) postą. Prezidentas Volodymyras Zelenskis šią savaitę buvo susitikęs su R. Umerovu aptarti fondo veiklos. R. Umerovas informacijos apie galimą kitų pareigų perėmimą nei patvirtino, nei paneigė. Rugpjūčio 19 d. O. Reznikovas, komentuodamas sklandančius gandus, kad prezidentas ieško jo įpėdinio, pareiškė, kad jo dabartinės pareigos yra „laikinos“.

Scanpix
O. Reznikovas.

JK turi naują gynybos sekretorių

Ketvirtadienį JK gynybos sekretorius Benas Wallace'as paliko savo postą, o vėliau pranešta, kad jo vietą užims dabartinis energetikos ir CO2 mažinimo sekretorius Grantas Shappsas. Jis yra ištikimas premjero Rishi Sunako sąjungininkas vyriausybėje. B. Wallace'as apie planus pasitraukti pranešė praėjusį mėnesį. G. Shappso vietą Energetikos ministerijoje užims buvusi jaunesnioji švietimo sekretorė Claire Cautinho.

Scanpix
G. Shappsas.

Johanesburge gaisras nusinešė daugiau nei 70 gyvybių

Pietų Afrikos Respublikos mieste Johanesburge kilęs gaisras pareikalavo daugiau nei 70 gyvybių, praneša BBC, dar 50 žmonių sužeista. Penkių aukštų apleistame pastate gyveno vadinamieji skvoteriai – asmenys, neturintys savo gyvenamosios vietos ir užimantys apleistus namus ar butus. Gaisras įsiplieskė naktį, kol kas jo priežastis nežinoma. Užgesinus liepsnas gelbėtojai vis dar ieško pastate likusių gyvų ar žuvusių asmenų, pranešama, kad didžioji dalis name buvusių žmonių yra afrikiečiai migrantai.

2023 08 31 16:30
Spausdinti