Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 8 d.


KARAS UKRAINOJE
Kyjive girdimos oro pavojaus sirenos
BNS
Dainius Labutis/ELTA

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko pranešė apie sprogimą šalies sostinėje po to, kai pasigirdo oro pavojaus sirenos ir buvo aktyvuotos oro gynybos sistemos.

Šiuo metu Ukrainoje lankosi Afrikos lyderių grupė.

Socialiniame tinkle V. Klyčko nurodė, kad Kyjivo centriniame Podolės rajone nugriaudėjo sprogimas.

„Raketos vis dar skrenda Kyjivo link“, – teigė jis.

Ukrainos diplomatijos vadovas Dmytro Kuleba savo ruožtu tviteryje parašė, kad Rusijos raketų ataka afrikiečių lyderiams viešint Ukrainos sostinėje yra žinia Afrikai.

„[Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas stiprina pasitikėjimą pradėdamas didžiausią per kelias savaites raketų ataką prieš Kyjivą, būtent tuo metu, kai mūsų sostinėje lankosi Afrikos lyderiai. Rusijos raketos – tai žinia Afrikai: Rusija nori daugiau karo, o ne taikos“, – pareiškė jis.

Pasak sostinės policijos vadovo Andrijaus Nebytovo, po raketinio smūgio Kyjivo srityje yra nukentėjusiųjų.

Viename iš regiono rajonų kilo gaisras, kuris apgadino privačius namus. Įvykio vietoje jau dirba gelbėjimo tarnybos, sakė jis platformoje „Telegram“.

Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas savo ruožtu pranešė, kad oro pajėgos numušė po šešias rusų raketas „Kalibr“ ir „Kinžal“ ir dronų.

Kyjivo karinės administracijos viršininkas Serhijus Popko sakė, kad visi jie buvo perimti virš sostinės.

„Putinas nori pademonstruoti, kad yra pasirengęs nepaisyti užsienio šalių vadovų saugumo, jam tai faktiškai nerūpi, nes jis jaučiasi visiškai nebaudžiamas. O Afrikos lyderių vietoje gali atsidurti bet kas, – rašė A. Jermakas. – Prisimename, kad raketos buvo paleistos ir tada, kai į Ukrainą atvyko JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas).“

„Pasaulis turi suprasti, kad dabar reikia konsolidacijos ir kuo griežtesnės pozicijos Rusijos atžvilgiu. Turime parodyti jėgą valstybei, kuri kenkia pasaulio saugumui ir veikia teroristiniais metodais“, – pridūrė jis.

„Tik tvirta diplomatija ir tvirta pozicija gali padaryti galą Rusijos terorizmui. Nes tai liečia visus, kiekvieną valstybę, kuri nori egzistuoti ir išsaugoti pasaulio tvarką“, – pabrėžė A. Jermakas.

2023 06 16 12:54
Spausdinti