Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


DERYBOS
L. Linkevičius ES biudžete siūlo ieškoti sąžiningo kompromiso
BNS
Fotobankas

Lietuva būsimame Europos Sąjungos (ES) biudžete pasigenda sąžiningumo, sako Sanglaudos draugų aukšto lygio susitikime Portugalijoje šeštadienį dalyvavęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

L. Linkevičius pabrėžia, kad didesnės pažangos derybose dėl 2021–2027 metų ES daugiametės finansinės programos iki šiol nepasiekta, ir būtina stengtis, kad būsimas kompromisas būtų sąžiningas visoms valstybėms, jų regionams ir visuomenės grupėms.

„Lietuva nekelia klausimų dėl tokių iššūkių kaip klimato kaita, saugumas ar migracija, solidariai prisideda prie jų įveikimo. Vis dėlto pasiūlyme dėl būsimo daugiamečio ES biudžeto pasigendame sąžiningumo“, – Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas ministras.

Ministras taip pat tvirtina, kad Lietuva ir nemažai kitų valstybių narių tam tikra prasme yra „baudžiamos už sėkmingai vykdytas struktūrines reformas ir pasiektą pažangą“.

„Beveik trečdaliu mažėjantis finansavimas Sanglaudos politikai, vis dar nesprendžiamas tiesioginių išmokų suvienodinimo klausimas reikalauja politinio dėmesio ir konkrečių sprendimų, kad ir toliau užtikrintume sėkmingą mūsų regionų vystymąsi bei vienodas veiklos sąlygas visiems ES ūkininkams“, – teigia L. Linkevičius. 

2021–2027 metų ES daugiamečio biudžeto projekte siūloma, kad sanglaudos lėšos, skirtos mažinti atskirčiai tarp bendrijos narių, Lietuvai mažėtų maždaug 27 procentais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 02 08:44
Spausdinti