Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


RINKIMAI 2020
Laisvės partija didžiausiu prioritetu įvardija švietimą
BNS
Fotobankas
Remigijus Šimašius.

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvausianti liberalios krypties Laisvės partija savo programoje pagrindiniu prioritetu įvardija švietimą, siūlo skirti 3 proc. BVP mokslo tyrimams.

Laisvės partija taip pat žada įteisinti partnerystę bei santuokos institutą LGBT+ (homoseksualūs, biseksualūs, translyčiai ir kitų tapatybių asmenys) bendruomenei, švelnesnę narkotikų politiką įteisinant kanapes medicinai ir rekreacijai, lengvatas pradedančiam ir inovatyviam verslui, rūpestį aplinka.

BNS pristato visų rinkimų dalyvių programines nuostatas, paskelbtas visuomenei naujienų agentūros BNS ir Vyriausiosios rinkimų komisijos surengtame spaudos konferencijų cikle.

Pagrindinė Laisvės partijos žinia: „Laisvės partija susikūrė tam, kad Lietuvos politikoje būtų mažiau pykčio ir daugiau džiaugsmo, kad būtų daugiau pasitikėjimo ir mažiau baudimų ir draudimų, būtų galvojama daugiau apie ateitį ir mažiau nagrinėjama ir pykstamasi dėl praeities“, – sako partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Švietimas: Laisvės partija švietimą įvardija esant viso ko pradžia ir žada užtikrinti, kad mokytojo atlyginimas į mokyklą pritrauktų geriausius specialistus, skatinti individualizuotą mokymą, socialinių ir emocinių kompetencijų ugdymą, įtvirtinti trečią – IT kalbą. Taip pat partija žada bent 3 proc. BVP skirti moksliniams tyrimams ir plėtrai.

Žmogaus teisės: Laisvės partija žada sudaryti galimybę LGBT+ žmonėms įteisinti savo šeimos santykius – Civiliniame kodekse numatyti partnerystės institutą, inicijuoti Konstitucijos pataisą siekiant įteisinti civilinę santuoką tos pačios lyties asmenims, užtikrinti žmonių su negalia teises. Laisvės partija laikosi pozicijos, kad dabartinė į bausmes orientuota narkotikų politika nepasiteisino ir siūlo leisti kanapes naudoti pramonei ir rekreacijai.

Ekonominė ir socialinė politika: Laisvės partija garantuoja neįvesianti naujų mokesčių, siūlys sumažinti gyventojų pajamų mokestį iki 15 proc., paramą kuriantiems darbo vietas, žada naujas įmones dvejus metus atleisti nuo mokesčių, paramą startuoliams ir mikro įmonėms iki 10 žmonių, radikaliai mažinti biurokratiją. Partijos siekis – kad Lietuva užimtų pirmą vietą verslo aplinką vertinančiame Pasaulio banko reitinge „Doing Business“ (šiuo metu šalis yra 11-oje pozicijoje).

COVID-19: Sprendžiant koronaviruso krizę partija siūlo labiau pasitikėti pilietine visuomene bei privačiu sektoriumi, modernizuoti valstybės aparatą. „Ko labai aiškiai pasigedome ir ką reikėtų užtikrinti ateityje – pirmiausiai tiesos sakymas, ne įprastas baltarusiškas informacijos slėpimas, kad visko turim, nors neturim, ir du mėnesiai prarandami“, – sako sostinės meras Remigijus Šimašius. Anot jo, Lietuva turi galimybę iš COVID-19 situacijos išeiti „pozityviai pasikeitusi, modernizavusi savo valstybės aparatą, kad jis būtų labiau atsparus, pasiruošęs ir lankstus veikti įvairiomis sąlygomis, labiau įtraukiantis ir pasitikintis“.

Šešėlinis ministrų kabinetas ir siūlomas premjeras: Laisvės partijos kandidatas į premjerus yra Vilniaus meras, partijos pirmininkės pavaduotojas R. Šimašius. „Akivaizdu, kad jo komanda yra išmėginusi savo jėgas pačiose sudėtingiausiose situacijose, ypač atremianti COVID-19. Mūsų komanda pasiruošusi tiek Vyriausybę suformuoti, tiek Seime įgyvendinti savo programą“, – sako A. Armonaitė.

Partijos rinkimų šūkis: „Norintiems džiaugtis!“

Tikisi gauti mandatų: Laisvės partija neįvardija mandatų skaičiaus, kurį tikisi gauti rinkimuose, jos tikslas – surinkti 100 tūkst. rinkėjų balsų, taip pat kai kurių kandidatų išėjimo į antrą turą vienmandatėse apygardose. „Suprantame, kad esame nauja partija ir mūsų tikslas yra 100 tūkst. rinkėjų balsų, aš tikiuosi, kad tai virs į kuo daugiau mandatų Seime“, – sako partijos lyderė.

Laisvės partiją praėjusių metų birželį įsteigė Seimo narė A. Armonaitė ir Vilniaus miesto meras R. Šimašius su bendražygiais. Visuomenės apklausų duomenimis, Laisvės partijai savo balsą žada apie 3 proc. apklaustųjų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 08 11:00
Spausdinti