Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARO NUSIKALTIMAI
Lietuva jungiasi į Ukrainos bylą prieš Rusiją Tarptautinio Teisingumo Teisme
BNS
Nexta/Twitter
Doneckas.

Lietuva jungiasi į Ukrainos bylą prieš Rusiją dėl karo nusikaltimų Tarptautinio Teisingumo Teisme Hagoje.

Kaip pranešė Teisingumo ministerija (TM), ketinimus stoti į šią Tarptautinio Teisingumo Teismo bylą išreiškė 43 Europos bei pasaulio valstybės, taip pat ES, kurios smerkia Rusijos vykdomą karinę agresiją ir jos vykdomus tarptautinius nusikaltimus.

Oficialiai Lietuva prie bylos prisijungs penktadienį.

Pasak TM, šioje byloje Ukraina teigia, kad Rusija negali pateisinti savo karinių veiksmų remdamasi melagingais teiginiais apie Ukrainos valdžios vykdytą genocidą Luhansko ir Donecko srityse, taip pat prašė teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Kaip skelbia TM, kovo 16 dieną teismas priėmė nutartį, nurodydamas nedelsiant nutraukti Rusijos ar jos tiesiogiai ar netiesiogiai kontroliuojamų karinių vienetų karinius veiksmus. Šio teismo sprendimo nevykdymas yra tarptautinės teisės pažeidimas.

Rusijos karo nusikaltimus bei nusikaltimus žmoniškumui tiria ir Tarptautinis Baudžiamasis Teismas.

Be kita ko, Lietuva tarptautinei bendruomenei yra pasiūliusi svarstyti galimybę įsteigti specialų tribunolą dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 07 21 14:34
Spausdinti