Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


KRAŠTO APSAUGOS MINISTERIJA
Lietuva už 45 mln. eurų iš Švedijos įmonės perka raketas priešlėktuvinėms sistemoms
BNS
Lukas Balandis/BNS
Asociatyvi nuotrauka.

Gynybos resursų agentūra penktadienį pasirašė 45 mln. eurų vertės sutartį su Švedijos įmone dėl raketų priešlėktuvinėms sistemoms įsigijimo, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Su bendrove „SAAB Dynamics AB“ sutartis pasirašyta dėl artimojo nuotolio priešlėktuvinės raketinės sistemos „RBS-70“ valdomų „Bolide“ ir „MK-2“ tipo raketų įsigijimo. Įsigyjamos raketos padės užtikrinti efektyvesnį oro gynybos užduočių vykdymą.

RBS-70 tipo raketinėmis sistemomis yra aprūpintas Lietuvos kariuomenės Oro gynybos batalionas.

Anot ministerijos, ši artimojo nuotolio sistema pasirinkta dėl ypač lengvo aptarnavimo, mobilumo ir dėl to, kad yra visiškai atspari mechaniniams ir elektromagnetiniams trukdžiams.

„MK-2“ raketos padengia 4 km aukščio ir 7 km atstumą bei yra naudojamos ne vienos NATO sąjungininkės, rašoma pranešime. Naujos kartos „Bolide“ tipo raketos yra tobulesnė „MK-2“ raketų versija su nauju varikliu, kuris padidina raketos greitį ir manevringumą ir aukščio bei nuotolio parametrus.

Pasak krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, augant krašto apsaugos finansavimui, atsiranda galimybės didinti ginkluotės įsigijimus ir užtikrinti geresnį Lietuvos kariuomenės pasirengimą.

2022 10 21 14:59
Spausdinti