Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PASEKMĖS
Lietuva uždraudė atvykti kinei, niekinusiai Honkongo aktyvistus remiančius kryžius
BNS
Fotobankas

Migracijos departamentas šią savaitę uždraudė į šalį atvykti Kinijos pilietei, pernai išniekinusiai ant Kryžių kalno šalia Šiaulių pastatytus kryžius, kuriais reiškiama parama Honkongo protestuotojams.

„Gavome Užsienio reikalų ministerijos teikimą ir uždraudėme nurodytai Kinijos pilietei atvykti į šalį“, – BNS sakė Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė.

Minima kinė socialiniuose tinkluose paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad ji besityčiodama pakelia nuo žemės ir tolyn nusviedžia kryžių, pastatytą Honkongo protestuotojų garbei.

Šiaulių prokurorai vykdo ikiteisminį tyrimą dėl kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo.

Už tokius veiksmus baudžiama viešaisiais darbais, bauda arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Šiaulių prokuratūros atstovė Gabrielė Petkuvienė BNS sakė, kad šiuo metu atliekami svarbūs tyrimo veiksmai ir bylos aplinkybių detaliau nekomentavo.

Masiniai protestai Honkonge prasidėjo praėjusią vasarą reaguojant į dabar jau atšauktą ekstradicijos įstatymo projektą. Nuo to laiko demonstracijos peraugo į plataus masto pasipriešinimą Pekino valdžiai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 25 13:35
Spausdinti