Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KORONAVIRUSAS
Lietuvoje patvirtinti trys nauji koronaviruso infekcijos atvejai
BNS
Pixabay
Moteris su medicinine kauke.

Lietuvoje patvirtinti dar trys koronaviruso infekcijos atvejai, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Turime nustatytus tris naujus atvejus, kol kas gera žinia, kad jie visi yra įvežtiniai, tai reiškia, kad mes nepareiname į kitą fazę, kur virusas plinta nuo mūsų gyventojų viduje“, – per spaudos konferenciją informavo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Pasak jo, vienas naujas atvejis nustatytas Klaipėdoje, antras – Vilniuje Ispanijos pilietei, trečias – Kaune.

„Ispanijos pilietė – iš Madrido, jai nustatytas virusas Vilniuje, Klaipėdoje užkrėsta atvykusi iš Tenerifės moteris, Kaune kaunietis – grįžęs iš Italijos“, – sakė A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras teigė, kad nė vieno iš trijų pacientų būklė, jo žiniomis, nėra sudėtinga, jie nepriklauso rizikos grupei.

„Nė vienas, kiek turiu informacijos, nėra sunkus pacientas, sveikatos būklė nėra kuo nors ypatinga, visi nėra pagyvenę, nėra rizikos grupės, tiek galiu suteikti informacijos“, – sakė A. Veryga.

Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų klinikos vadovė Auksė Mickienė teigė, kad Kaune gydomas vyras nėra susijęs su ankstesniais dviem nustatytais koronaviruso atvejais.

„Mano žiniomis, tai nėra susiję su tais dviem, tikrai detalios informacijos dar nežinau ir negaliu žinoti, kiek yra žinoma, tai tiesiog žmogus, slidinėjęs Šiaurės Italijoje, grįžęs vasario 29 dieną ir susirgo“, – sakė A. Mickienė.

Ministras rizikos grupėse esančius vyresnius žmones ragino, kiek įmanoma, likti namuose. Jis patvirtino, kad virusas galėjo plisti, nes „yra žmonių, kurie, panašu, nebūtinai laikėsi režimų, jie yra vaikščioję visuomenėj“.

„Dabar jau nuo mūsų susitelkimo priklausys, ar mes turėsime tuos scenarijus, kuriuos turi italai, ar neturėsime, ir čia jau ne skrydžių draudimo klausimas“, – pažymėjo A. Veryga.

„Norėčiau kreiptis į vyresnio amžiaus žmones ir paprašyti susitelkti ir maksimaliai stengtis likti namuose, paprašyti, kad artimieji pasirūpintų, parnešti maisto, nesilankyti maldos namuose, vengti viešų vietų, ypatingai, jei tie vyresnio amžiaus žmonės serga lėtinėmis ligomis“, – kalbėjo A. Veryga.

Grįžusius iš užsienio su vaikais ministras perspėjo jų neperduoti rūpintis seneliams, dėl koronaviruso dviem savaitėms paskelbus atostogas mokyklose.

„Šeimoms, kurios su vaikais lankėsi tuose regionuose, kur yra ligos plitimas, ar tai Italija, ar Prancūzija ar Vokietija, dabar, kai vaikų atostogos ir ugdymo procesas sustojęs, nenuvežkit tų vaikų seneliams prižiūrėt, ne sjie yra didelėj rizikoj“, – kalbėjo A. Veryga.

Nustačius šiuos atvejus, bendras koronaviruso infekcijos atvejų skaičius šalyje išaugo iki šešių.

Anksčiau koronavirusas nustatytas šiaulietei ir kauniečių porai. Visi jie lankėsi Šiaurės Italijoje. Šie asmenys gydomi ligoninėse.

Dėl koronaviruso grėsmės Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 13 14:21
Spausdinti