Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Lietuvoje registruota 40,9 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, srautas lėtėja
BNS
BNS Foto
Karo pabėgėliai iš Ukrainos.

Lietuvoje registruota beveik 40,9 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, 17,2 tūkst. iš jų – nepilnamečiai, rodo trečiadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Remiantis departamento duomenimis, pabėgėlių srautas į Lietuvą slopsta – jis mažėja nuo kovo 17-osios piko, kai buvo sulaukta 2234 karo pabėgėlių.

Pastarąją parą registracijos centruose arba Migracijos departamento padaliniuose atvykimą deklaravo 531 asmuo, iš jų – 169 nepilnamečiai, 46 vaikai buvo nesulaukę šešerių.

Septynių dienų atvykstančiųjų iš Ukrainos vidurkis šiuo metu siekia 516 asmenų – šis rodiklis mažėja kiek daugiau nei dvi savaites, nuo kovo 21-osios.

Maždaug trečdalis visų atvykusių ukrainiečių registruota Vilniaus registracijos centre.

4,6 tūkst. į Lietuvą atvykusių karo pabėgėlių yra vaikai iki šešerių metų, per 12,6 tūkst. – nuo šešerių iki 18 metų. Per 1,7 tūkst. yra asmenys, vyresni nei 65-erių.

Dauguma atvykusiųjų pateikė prašymus dėl leidimo laikinai gyventi humanitariniu pagrindu. Didžioji dalis jų – moterys ir vaikai.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo Rusijos prieš daugiau nei mėnesį pradėto karo Ukrainoje pradžios iš šalies dėl karo išvyko 4,2 mln. gyventojų, dar per 7,1 mln. asmenų buvo priversti palikti savo namus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 06 11:03
Spausdinti