Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


ALFA TAŠKAS
Lietuvos istorija ES – tikrų tikriausia sėkmės istorija
IQ

Prieš 20 metų įvyko ir iki šiol mitais apie skalbimo miltelius, žirnelius ir alų apipintas referendumas dėl Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą. Ir nors iki šiol yra skeptikų, kuriems ES ne prie širdies, laikinoji EK atstovybės Lietuvoje vadovė Agnė Kazlauskaitė sako, kad per šiuos kelis dešimtmečius nuėjome didelį kelio gabalą, o Lietuvoje gyvenimas tapo nepalyginamai geresnis.

Nors 20 metų istorijos knygose yra ganėtinai mažas laikotarpis, Lietuvai pastarieji du dešimtmečiai atnešė labai daug permainų, daugiausia – į gerą.

„Išties atrodo, kad laiko tėkmėje, Lietuvos valstybės istorijoje, tai yra tikrai nedidelis laiko tarpas, tačiau per jį pasiekėme tikrai didelę pažangą ir didelį proveržį padarėme. Ir kai žiūrime į tuos dvidešimt metų, tai tikrai ir mes patys, lietuviai, ir visi kiti, Europa, pripažįsta, kad Lietuvos istorija ES – tikrų tikriausia sėkmės istorija“, – sako A. Kazlauskaitė.

Tiesa, moteris pripažįsta, kad pokyčiai neįvyko savaime, dėl jų teko daug dirbti.

„Žinoma, tas kelias nebuvo lengvas. Nereikia manyti, kad viskas įvyko tarsi pirštu spragtelėjus“, – teigia A. Kazlauskaitė.

Visą pokalbį su A. Kazlauskaite žiūrėkite laidoje „Alfa taškas“.

JWPLAYER_MAIN:2590

2024 05 23 16:48
Spausdinti