Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARIUOMENĖ
Lietuvos kariai bus aprūpinti vokiškais pistoletais
BNS
Scanpix
„Heckler&Koch“.

Lietuvos kariuomenė bus aprūpinta naujais pistoletais – trečiadienį Krašto apsaugos ministerija pranešė sudariusi sutartį su vokiečių bendrove „Heckler&Koch“ dėl pistoletų SFP9 SF „Paddle“ įsigijimo.

Sudarytos sutarties vertė – apie 1,57 mln. eurų. Sutartyje taip pat numatyta galimybė, esant poreikiui, įsigyti pistoletų papildomai. Pagal sutartį taip pat bus vykdomi mokymai, kaip naudoti gautą ginkluotę.

Naujieji pistoletai į Lietuvą bus pristatyti iki 2021 metų pabaigos.

„Sprendimas pirkti naujus pistoletus Lietuvos kariams priimtas, siekiant atsisakyti Lietuvos kariuomenėje skirtingo kalibro pistoletų ir pereiti prie vieningo kalibro 9x19 mm pistoletinio šovinio naudojimo, paliekant dar tinkamus naudoti rezerve, bei pakeisti ginklus, kurių naudojimo resursas jau baigiasi“, – rašoma pranešime.

Vokiečių tiekiami pistoletai buvo atrinkti iš trylikos gamintojų modelių. Pasak ministerijos, atsirenkant pistoleto modelį atranka apėmė ir bandomuosius šaudymus įvairiomis sąlygomis – šaudymai buvo atliekami skirtingo tipo šaudyklose, taktikos lauke bei intervenciniame pastate.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje yra naudojami austriški „Glock 17“, amerikietiški „Colt 1911“, čekiški „ČZ 75“ pistoletai, tačiau didžiosios dalies jų naudojimo resursai jau baigiasi.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 10 12:37
Spausdinti