Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


VISUOMENINIS TRANSLIUOTOJAS
LRT tarybai vėl nepavyko išrinkti generalinio direktoriaus
BNS
ELTA
IQ
Dvikova dėl LRT tęsis.

Nacionalinio transliuotojo LRT tarybai antradienį vėl nepavyko išrinkti įstaigos generalinio direktoriaus, abiem kandidatams Monikai Garbačiauskaitei- Budrienei ir Aisčiui Zabarauskui surinkus po vienodą skaičių tarybos narių balsų.

„Baigėsi LRT tarybos posėdis, kuriame vyko slaptas balsavimas dėl LRT generalinio direktoriaus. Dalyvavo du kandidatai ir, deja, nė vienas kandidatas nesurinko reikiamo 7 balsų skaičiaus. Todėl birželio 20 d. vyks LRT tarybos posėdis, kuriame mes spręsime ir informuosime apie naują konkursą, kuris galimai vyks jau rugsėjo mėnesį“ – teigė LRT Tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka.

Pasak jo, antradienį vyko du balsavimai ir per abu juos kandidatai surinko po šešis balsus.

Iki kol bus išrinktas nuolatinis LRT generalinis direktorius, transliuotojui vadovaus penkerių metų kadenciją jau baigusi M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

M. Garbačiauskaitė-Budrienė ir A. Zabarauskas buvo favoritai ir per pirmąją, kovą vykusią atranką. Tada įstaigos vadovo taip pat nepavyko išrinkti jiems surinkus po vienodą LRT tarybos narių balsų skaičių.

Į LRT tarybą narius skirtingu metu deleguoja prezidentas ir Seimas, Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Paklaustas, ar nepavykstant išrinkti direktoriaus LRT taryba neturėtų atsistatydinti pati, E. Valatka teigė: „Mes diskutuosime sekančiame tarybos posėdyje“.

Jis tvirtino nenorintis spekuliuoti, kokių pokyčių vykdant atranką ar pačioje taryboje reikėtų, kad įstaigos generalinį direktorių galop pavyktų išrinkti.

„Mes puikiai suprantame kaip taryba, kad situacija yra neeilinė, suprantame sprendimo svarbą, todėl kol kas nenoriu (dalinti – BNS) gilesnių, išsamesnių (komentarų – BNS)“, – kalbėjo E. Valatka.

„Diskutuosime, kalbėsimės ir ieškosime konsensusų“, – sakė jis.

Šiuo metu LRT tarybą be E. Valatkos sudaro Irena Vaišvilaitė, Renaldas Gudauskas, Deimantas Jastramskis, Laura Matjošaitytė, Juozas Pabrėža, Giedrė Švedienė, Mindaugas Jurkynas, Norbertas Černiauskas, Renata Šerelytė-Mendeikienė, Darijus Beinoravičius ir Jonas Staselis.

2023 06 06 18:38
Spausdinti