Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


SEIMO RINKIMAI
LSDP patvirtino rinkimų sąrašą, tarp žinomų pavardžių – R. Lazutka, S. Krupeckaitė
BNS
Fotobankas
LSDP suvažiavimas 2018 m.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba patvirtino kandidatų į Seimą sąrašą, jį veda partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Pirmajame dešimtuke yra Seimo frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius, Seimo narė Orinta Leiputė, ekonomistas Romas Lazutka, parlamentarai Julius Sabatauskas, Dovilė Šakalienė. Dešimtuką baigia aplinkosaugininkas Linas Jonauskas, parlamentarai Raminta Popovienė ir Algirdas Sysas.

Su socialdemokratais taip pat kandidatuoja ekonomistas Vaidas Navickas, Užkrečiamųjų ligų centro direktorius profesorius Saulius Čaplinskas, žurnalistas ir rašytojas Giedrius Drukteinis, pasaulio dviračių treko čempionė Simona Krupeckaitė, psichologas Andrius Kaluginas, politologas Liutauras Gudžinskas, buvęs Lietuvos televizijos direktorius Saulius Sondeckis.

Kaip pranešė partija, socialdemokratų kandidatų sąrašą reitingavo ir partijos taryba, ir visuomenė. Galimybe partijos tinklalapyje reitinguoti kandidatus pasinaudojo apie 26 tūkst. žmonių. „Žmonių susidomėjimas buvo milžiniškas, ir tai dar kartą rodo, kad visuomenei rūpi, kokius kandidatų sąrašus teikia partijos. Į visuomenės nuomonę atsižvelgėme ir sąrašą pakoregavome – atvirumas ir pasitikėjimas pasiteisino. Džiaugiamės, kad kandidatų sąrašas visuomenės buvo sutiktas palankiai“, – pranešime spaudai teigia partijos vadovas G. Paluckas.

Visuomenės nuomonės apklausų duomenimis, socialdemokratai partijų reitinge yra treti – jiems žadama maždaug 9 proc. balsų. Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 02 10:54
Spausdinti