Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KARJERA
M. Majauskas įsidarbino „Capitalica Asset Management“
BNS
Julius Kalinskas/ELTA
M. Majauskas.

Buvęs Seimo narys ir Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas pradėjo dirbti investicijų valdymo įmonėje „Capitalica Asset Management“ – nuo gegužės 2 dienos jis tapo bendrovės investicinės bankininkystės direktoriumi, be to, jis siūlomas į įmonės valdybą.

„Capitalica“ kelia ambicingus tikslus – toliau sparčiai auginame valdomo turto apimtis, žengiame į vis daugiau Europos rinkų, didiname turto segmentų įvairovę. Tikimės, kad Mykolo finansų valdymo patirtis bei tarptautinių kapitalo rinkų išmanymas suteiks papildomą impulsą įmonės plėtrai strateginėmis kryptimis“, – pranešime sako įmonės valdybos pirmininkas Andrius Barštys.

M. Majauskas yra dirbęs tarptautinėse bankininkystės ir nekilnojamojo turto grupėse, įskaitant „Barclays Capital“ Londone ir „Cushman & Wakefield“ Sidnėjuje, Vyriausybėje ir Seime.

Jo paskyrimui į „Capitalica Asset Management“ valdybą dar turės pritarti Lietuvos bankas.

„Capitalica“ plėtoja ir valdo komercinius nekilnojamojo turto objektus: du biurų ir vieną logistikos NT fondus, įskaitant verslo centrus „Kauno Dokas“, „135“ Vilniuje, vystomą biurų kompleksą „Verde“ Rygoje ir kitus. „Capitalica“ žaliosios logistikos fondas valdo 5 logistikos objektus Taline, Rygoje ir planuoja tolesnius įsigijimus Europoje.

„Capitalica Asset Manageent“ 70 proc. akcijų priklauso vienai didžiausių lietuviško kapitalo verslo grupių SBA ir 30 proc. valdybos pirmininko Andriaus Barščio įmonei „Fox Holdings“.

M. Majauskas kovo pabaigoje pranešė atsisakantis parlamentaro mandato. Tuomet jis teigė apsisprendęs grįžti į privatų sektorių.

Kovo pradžioje M. Majauskas dalyvavo Vilniaus miesto mero rinkimuose, bet surinkęs 10,65 proc. balsų liko trečias.

Pernai gruodžio pradžioje politikas pašalintas iš TS-LKD, nes nevykdė partijos prezidiumo įpareigojimo ir su Vyriausybe nesuderino siūlymų dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų. Netrukus po to M. Majauskas atsistatydino iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkų, pasitraukė iš TS-LKD frakcijos Seime.

2023 05 02 09:34
Spausdinti