Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


TRĄŠŲ SKANDALAS
M. Skuodis: Klaipėdos uosto vadovas gali toliau eiti pareigas
BNS
BNS foto
Susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Klaipėdos jūrų uosto vadovas Algis Latakas gali dirbti toliau. Apie tai po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda pranešė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Uosto vadovas turi mandatą toliau eiti pareigas“, – po susitikimo sakė M. Skuodis.

Anot ministro, priimdamas sprendimą jis įvertino visą informaciją, kurią jam pateikė uosto valdyba bei teisininkai.

„Įvertinęs visą situaciją, taip pat, kad valdyba prisiėmė atsakomybę už tolesnį darbą su vadovu, galiu konstatuoti, kad uosto vadovas turi mandatą toliau tęsti darbus, o jų yra labai daug – nuo diversifikacijos prisitaikant prie trąšų krovos atsisakymo (...), kad mes ne tik krautume, o uoste atsirastų gamyba“, – sakė M. Skuodis.

Pasak ministro, uosto vadovo situacija nėra tokia pat, kaip „Lietuvos geležinkelių“ – „LTG Cargo“ veža baltarusiškas trąšas, o uosto direkcija yra atsakinga už jo infrastruktūrą, ji neturi sutartinių įsipareigojimų su „Belaruskalij“, rašoma Susisiekimo ministerijos pranešime.

M. Skuodžio teigimu, iš uosto valdybos ir vadovybės laukiama skubių sprendimų ir pasiūlymų dėl krovinių ir veiklos diversifikacijos, bendrovės strateginių planų bei veiksmų.

„Daug yra iššūkių, kuriuos su vadovu turime kartu įgyvendinti, jau nekalbant apie uosto direkcijos pertvarką į akcinę bendrovę, ką kitais metais irgi reikia padaryti“, – po susitikimo prezidentūroje sakė susisiekimo ministras.

Pasak pranešimo, akcinės bendrovės statusą įmonė turėtų gauti nuo 2023 metų sausio 2 dienos.

Po gruodžio 8 dienos tebesitęsiant baltarusiškų kalio trąšų tranzitui, M. Skuodis pareiškė, jog sunkiai įsivaizduoja, kaip Klaipėdos uosto vadovybė galėtų dirbti toliau ir pavedė uosto direkcijos valdybai įvertinti vadovo tinkamumą pareigoms.

Klaipėdos jūrų uosto direkcijos valdyba praėjusį penktadienį nutarė ministrui nesiūlyti atleisti direkcijos vadovo.

Uosto direkcija yra valstybinė įmonė, jos generalinį direktorių skiria ir atleidžia susisiekimo ministras.

Konkursą laimėjęs A. Latakas uostui vadovauja nuo 2020 metų birželio, į postą jį paskyrė tuometinis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2021 12 21 13:48
Spausdinti