Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


KOVA DĖL VIETOS PO BRIUSELIO SAULE
Miglotos, bet ne beviltiškos V. Sinkevičiaus viltys likti EK
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
EK
Ursula von der Leyen ir Virginijus Sinkevičius.

Nors Europos komisaras Virginijus Sinkevičius kandidatuoja į Europos Parlamentą (EP), kaip pats prisipažino, norėtų likti Europos Komisijoje (EK). Tai bus sudėtinga, bet nėra neįmanoma.

Už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas EK narys veda Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ sąrašą EP rinkimuose, kurie Lietuvoje įvyks birželio 9 d. Tačiau V. Sinkevičius neslepia, kad jam taip patinka būti komisaru, jog neatsisakytų dar vienos penkerių metų kadencijos.

„Su didžiausiu malonumu tęsčiau darbą Komisijoje, bet žinote, tai Lietuvos Vyriausybė nuspręs, ką ji nominuos“, – trečiadienį publikuotoje tinklalaidėje „The Schuman Show“ pareiškė jis.

Per beveik penkerius metus jau gerai Briuselio koridorius pažinęs ir prie vieno svarbiausių šios EK darbų – Žaliojo kurso – prisidėjęs V. Sinkevičius galėtų tikėtis ir Komisijos vicepirmininko posto, kaip dabar turi antrąją kadenciją dirbantis kaimynės Latvijos atstovas Valdis Dombrovskis. Tuo labiau kad kalbama, jog simpatijų ir palankumo jam neslepia dabartinė EK pirmininkė Ursula von der Leyen, kuri irgi siekia antrosios kadencijos ir laikoma rimčiausia kandidate. Nė vienam Lietuvos atstovui dar nebuvo skirtas EK vicepirmininko postas.

2024 03 15 10:21
Spausdinti