Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VADYBA
Ministras nemato įstatymų pažeidimo
BNS
Fotobankas

 Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako nemanantis, kad pernai rudenį keičiant valstybės valdomo Lietuvos pašto valdybą buvo pažeisti įstatymai. Tai, kad valdyba paskirta neteisėtai, neseniai pareiškė Generalinė prokuratūra.

„Nėra nei fakto, nei pagrindo manyti, kad kažkokiais veiksmais pažeidžiamas viešasis interesas“, – neeiliniame Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje trečiadienį sakė J. Narkevičius.

Jis pabrėžė, kad reikėtų vertinti ne tik prokurorės Violetos Šulčytės sausio 17 dienos sprendimą, jog pašto valdyba paskirta neteisėtai, bet ir sausio 30 dienos sprendimą atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones ir nesikreipti į teismą, nes Susisiekimo ministerija jau ėmėsi šalinti pažeidimą.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Susisiekimo ministerija svarsto galimybę teismui apskųsti prokurorės sprendimą, tačiau dėl to kol kas neapsispręsta.

J. Narkevičius po komiteto posėdžio sakė, kad valdybos nariai atsižvelgs į prokurorės rekomendaciją nepriimti naujų sprendimų, kurie galėtų būti traktuoti kaip neteisėti. Tačiau, anot ministro, tai netrukdys Lietuvos pašto veiklai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 05 12:41
Spausdinti