Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RUSIJA IR LIETUVA
Ministras: Rusija gali imtis provokacijų, nes jos kariuomenę valdo „priedurniai“
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
A. Anušauskas.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas perspėjo, kad Rusija gali imtis provokacijų dėl Kaliningrado tranzito ribojimų, tačiau Lietuva ir NATO sąjungininkai stebi padėtį regione ir yra pasirengę reaguoti.

„Kai turi karines pajėgas ir jas valdo priedurniai, atsiprašau už išsireiškimą, žinoma, kad galima visko laukti, tačiau mes realistai, turime sąjungininkų, matome bendrą paveikslą Baltijos jūroje, žinome, kokių priemonių galime imtis, taip, kad šiuo atveju esu ramus dėl mūsų galimybių“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė A. Anušauskas, paklaustas, ar Rusijos grasinimai dėl rimtų pasekmių Lietuvai yra visiškai tušti.

„Žinoma, jei kita pusė ryžtųsi provokacijai, kas yra galimas dalykas, čia mes jau nenuspėsime“, – pridūrė jis.

Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas antradienį sakė, kad Rusijos atsakas „padarys rimtą neigiamą poveikį Lietuvos gyventojams“.

A. Anušauskas pavadino tai dezinformacija ir grasinimais.

„Pajusti tai mes nepajusime, didžiausias pokytis, ką jau pajutome, tai Rusijos pradėto karo Ukrainoje pasekmes – pabėgėliai, ekonominiai dalykai. Tą pajutome ir tai yra jų agresyvios politikos padarinys“, – tvirtino ministras.

Anot jo, kibernetinės atakos yra vienintelis įrankis, kurį turi Maskva, o svarstymus Rusijoje dėl Klaipėdos uosto blokados pavadino spekuliacija, kuriai įgyvendinti nėra „jokių šansų ir galimybių“.

Dėl praėjusią savaitę įsigaliojusių ribojimų plieno ir juodųjų metalų gabenimui į Rusiją Maskva kaltina tranzito valstybę Lietuvą, tačiau šalies pareigūnai tvirtina tik įgyvendinantys ES paskelbtas sankcijas dėl Kremliaus invazijos Ukrainoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 22 11:17
Spausdinti