Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VYRIAUSYBĖ
Ministrų vertinimai: prezidento patarėjas mato rizikų dėl K. Adomaičio, D. Kreivio
BNS
Fotobankas
Darius Kreivys.

Prezidentas Gitanas Nausėda mato rizikų dėl Laisvės partijos kandidato į susisiekimo ministrus Kasparo Adomaičio, tuo metu konservatorių kandidatas į energetikos ministrus Dainius Kreivys privalo išsklaidyti bet kokias abejones dėl interesų konfliktų, sako šalies vadovo patarėjas.

Pasak Jaroslavo Neverovičiaus, K. Adomaičio susitikimas su prezidentu trečiadienį parodė, kad kandidatas turi „gerų idėjų“, tačiau yra tam tikrų rizikų dėl jo patirties nacionalinėje politikoje.

„Yra tam tikros rizikos. Konkrečiai su ponu Adomaičiu buvo sutarta, kad svarbu, kaip atrodys jo komanda, nes šiuo atveju trūksta nacionalinio lygio patirties, vadovavimo patirties“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė J. Neverovičius.

„Įmonės, kurias tektų prižiūrėti ministerijoje, yra labai svarbios visai valstybei“, – pridūrė jis.

Vertindamas konservatorių į energetikos ministrus pasiūlytą Dainių Kreivį, J. Neverovičius pabrėžė, kad kandidatas privalo išsklaidyti visas abejones dėl interesų galimų interesų konfliktų, kurie prieš beveik dešimtmetį jam kainavo ūkio ministro postą.

„Tos istorijos, visų pirma, uždega raudoną lemputę. Pats kandidatas, matyt, ateis pasiruošęs atsakyti, kaip valdys tas rizikas“ – sakė J. Neverovičius.

„Sprendimai bus vertinami per tą prizę. Reikia, kad neliktų jokių, visiškai jokių interesų konfliktų, netgi regimybės, nes tada nuo prioritetinių darbų dėmesys būtų nukreiptas ne ten, kur jis turi būti“, – pabrėžė jis.

D. Kreivys iš ūkio ministro posto buvo priverstas pasitraukti 2011 metais, kuomet Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino, jog D. Kreivys, pasirašydamas įsakymą dėl Europos Sąjungos lėšų skyrimo mokyklų renovavimui, kai konkursų laimėtoja buvo pripažinta statybų bendrovė, kurios akcininkė yra jo motina, pažeidė įstatymus.

D. Kreivys tikino nežinojęs, kad viena konkurso laimėtojų yra jo mamos įmonė, be to, jis neturėjęs galimybės sprendimui daryti įtaką. 

G. Nausėda ketvirtadienį tęsia susitikimus su kandidatais į ministrus, anksčiau su didžiąja dalimi kandidatų jau buvo susitikę prezidento patarėjai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 26 07:43
Spausdinti