Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


NETEKTIS
Mirė žurnalistas ir rašytojas Laimonas Tapinas
BNS
Facebook
L. Tapinas (dešinėje) ir tuo metu LRT atstovė spaudai Audronė Urbonaitė.

Šeštadienį eidamas 78-uosius metus mirė buvęs rašytojas, žurnalistas, kino istorikas ir kritikas Laimonas Tapinas. Šią žinią savo feisbuke pranešė jo sūnus – Andrius Tapinas.

„Sunkesnio tiesioginio eterio tikriausiai niekada neturėsiu. Kaip ir paskutinių dienų, kai lauki neišvengiamo.

Bet gyvenimas yra ironijos meistras. Kai mūsų triumfo akimirką šalia gulinčiame telefone įsižiebia skambutis, į kurį aš negaliu atsiliepti, nors ir žinau, ką jis reiškia. Tik Fredis buvo teisus – „show most go on“.

Mano Tėtis šį vakarą išėjo, mano užsispyręs kuršis po neįtikėtinos kovos viduje pasakė „užteks“ ir iškeliavo į paskutinį plaukiojimą“, – feisbuke rašė A. Tapinas.

L. Tapinas dėl sveikatos problemų pastaraisiais metais beveik nebuvo matomas viešumoje.

L. Tapinas yra dirbęs laikraštyje „Sportas“ ir žurnale „Švyturys“ kaip korespondentas. Vėliau yra dėstęs Vilniaus universitete, o 1984-1991 metais buvo Radijo ir televizijos žurnalistikos katedros vedėjas.

Nuo 1971 m. universitete dėstė partinės ir sovietinės spaudos istoriją, vėliau – žurnalistikos teoriją, kino teoriją ir istoriją, žurnalistikos etiką.

1991 m. inicijavo abiejų VU istorijos fakulteto žurnalistikos katedrų reorganizavimą į Žurnalistikos institutą bei aktyviai dalyvavo steigiant VU komunikacijos fakultetą (VU KF), vėliau buvo jo direktorius.

L. Tapinas yra parašęs dokumentinės prozos ir esė knygų „Iliuzijų mugė“, „Nešk, Dauguva, atminimą“, „Medyje angelas verkia“ ir t. t., taip pat išleido enciklopedinį žinyną apie Lietuvos kinematografininkus.

Jis apdovanotas Gedimino ordino Karininko kryžiumi, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi, Juozo Tumo-Vaižganto ir Vinco Kudirkos bei Kultūros ir meno premijomis.

2022 05 29 08:51
Spausdinti