Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


TREČIADIENIO KALEIDOSKOPAS
Mirtinas antskrydis Pakistane, „Eurobarometro“ duomenys ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Scanpix
Olafas Scholzas.

Svarbiausių sausio 17-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Vokietijos parama Ukrainai

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad jo šalis Ukrainai 2024 m. skirs daugiau kaip 7 mlrd. eurų karinės paramos.

Irano mirtinas antskrydis Pakistano teritorijoje

Vėlyvą antradienį Pakistano teritorijoje Iranas surengė mirtiną antskrydį, per kurį žuvo du vaikai. Apie tai trečiadienį pranešė Pakistanas ir pavadino jį „visiškai nepriimtinu“ bei neišprovokuotu.

Scanpix
Asociatyvi nuotr.

Kinija paragino Pakistaną ir Iraną laikytis santūrumo. „Raginame abi puses laikytis santūrumo, vengti veiksmų, dėl kurių gali padidėti įtampa, ir bendradarbiauti, kad būtų galima palaikyti taiką ir stabilumą“, – eilinėje spaudos konferencijoje pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning.

Gimstamumas Kinijoje mažėja jau antrus metus iš eilės

Trečiadienį Kinija pranešė apie rekordiškai mažą gimstamumą 2023 m. Jau antrus metus iš eilės gyventojų skaičius šalyje mažėjo. Kaip rašo CNN, ši tendencija rodo, kad gilėja demografinė problema, kuri turės reikšmingų pasekmių antram pagal dydį pasaulio ūkiui.

„Eurobarometras“: lietuviai yra vieni didžiausių Ukrainos narystės ES rėmėjų

Trečiadienį paskelbta „Eurobarometro“ apklausa atskleidė, kad lietuviai yra vieni didžiausių Ukrainos narystės ES rėmėjų. Be to, dauguma europiečių vertina Rusijos invaziją į Ukrainą kaip potencialią grėsmę savo šalies saugumui.

Marius Morkevičius/ELTA
EK atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega.

Vyriausybė keliams skyrė 583 mln. eurų

Trečiadienį Vyriausybė paskirstė lėšas, skirtas šių metų Kelių priežiūros ir plėtros programai, o suma siekia 583,2 mln. eurų. Iš šios sumos 40 mln. eurų numatoma skirti magistralinio kelio Vilnius–Utena rekonstrukcijai.

2024 01 17 15:30
Spausdinti