Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


SAVIVALDOS RINKIMAI
Naujai išrinktas Vilniaus meras V. Benkunskas: dėl koalicijos derėsis su „laisviečiais“ ir socialdemokratais
ELTA
Josvydas Elinskas/ELTA
Valdas Benkunskas.

Vilniaus miesto mero rinkimus laimėjęs konservatorius Valdas Benkunskas teigia, kad miesto taryboje valdančiąją koaliciją nori sudaryti ideologiniu pagrindu. Todėl, anot politiko, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai bandys dėl koalicijos derėtis su Laisvės partija ir socialdemokratais.

„Tikrai svarbu turėti koaliciją ne tik aritmetine prasme, ir kad ją kažkaip sulipdyti kuo platesnę, bet turėti ir ideologiniu pagrindu. Tai Tėvynės sąjunga kartu su Laisvės partija dirba ir nacionalinėje valdžioje, socialdemokratai po pertraukos grįžta į miesto tarybą. Aišku, tai yra kito spektro jėga, bet tai yra tradicinė partija, turinti aiškią ideologiją, aiškiai išreikštas savo vertybines pozicijas tam tikrose srityse“, – pirmadienį ryte ELTA surengtoje spaudos konferencijoje sakė V. Benkunskas.

„Tai aš matyčiau pirmiausiai galimybę ir poreikį derėtis dėl koalicijos šitam formate. Jeigu nepavyktų arba būtų kažkokių kitų niuansų, tada, aišku, mes galėtume žvelgti, kas dar yra išrinkti į mesto tarybą (...)“, – pridūrė naujasis Vilniaus meras.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje TS-LKD iškovojo 19 mandatų, po 9 – partija „Laisvė ir teisingumas“ ir Laisvės partija, 7 – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, 4 – Lietuvos socialdemokratų partija, 3 – Nacionalinis susivienijimas.

2023 03 20 09:56
Spausdinti