Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 8 d.


ŠVIETIMO, MOKSLO IR SPORTO MINISTERIJA
Naujasis švietimo ministras – G. Jakštas
BNS
Marius Morkevičius/ELTA
G. Jakštas.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį paskyrė Gintautą Jakštą švietimo, mokslo ir sporto ministru.

Pareigas G. Jakštas pradės eiti antradienį po priesaikos Seime.

„Prezidentas tikisi, kad savo veikloje naujasis ministras sieks konsensusu grįstų sprendimų ir vadovausis įsiklausymo į švietimo, mokslo ir sporto bendruomenes principu“, – teigiama Prezidentūros išplatintame pranešime spaudai.

Dabartinio viceministro kandidatūrą vadovauti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai premjerė Ingrida Šimonytė pateikė birželio pabaigoje. Pats G. Jakštas tuomet žadėjo tęsti pradėtus šios kadencijos darbus, užtikrinti pradėtų pokyčių sklandų įgyvendinimą.

Pirmadienį G. Jakštas tvirtino šalies vadovui pristatęs, kas galėtų užimti jo vietą viceministro poste, tačiau šią pavardę žadėjo viešai paskelbti tik jei bus paskirtas ministru.

Kalbėdamas apie galimus pokyčius komandoje jis taip pat teigė norintis stiprinti komunikaciją, sporto sritį.

33-ejų politikas šiuo metu ministerijoje yra atsakingas už studijas, mokslą ir technologijas.

Iki pradėdamas eiti viceministro pareigas, 2016–2020 metais jis buvo Vyriausybės strateginės analizės centro Studijų politikos ir karjeros analizės skyriaus vadovas, anksčiau yra dirbęs „Lietuvos draudime“, buvusiame Statistikos departamente (dabar – Valstybės duomenų agentūra).

Matematikos magistro laipsnį turintis G. Jakštas nuo 2018 metų buvo laisvai samdomas švietimo ekspertas.

Švietimo ministerija nuolatinio vadovo neturi nuo gegužės 24-osios, kai iš pareigų atsistatydino tuometinė ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė. Politikė pareigas palikti nusprendė visuomenėje kilus abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas, gautas dirbant Kauno savivaldybės taryboje.

Pasitraukus J. Šiugždinienei, laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai vadovauja Laisvės partijos atstovė, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

2023 07 03 16:30
Spausdinti