Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


LIETUVA
Netiesioginis sklypo, kuriame nukirstas ąžuolas, savininkas – vienas turtingiausių Estijos verslininkų
ELTA
Marius Morkevičius/ELTA

Vilniaus Ceikinių g. 2 esančio sklypo, kuriame šeštadienį nukirstas ilgaamžis ąžuolas, netiesioginis savininkas yra Toomas Annusas, vadinamas vienu turtingiausių Estijos verslininkų.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, 0,73 hektaro sklypas Ceikinių g. 2 nuo 2016 metų priklauso įmonei „Rinktinės NT“.

Juridinių asmenų registro duomenimis, vienintelis „Rinktinės NT“ akcininkas yra Nyderlanduose registruota „ELL Real Estate Holding“. Olandų registras rodo, kad ši bendrovė priklauso Estijoje registruotai „Kapitel“.

Tuo metu Estijos registre nurodoma, kad „Kapitel“ akcininkas yra „Kapitel Group“, kurios galutiniu naudos gavėju nurodomas T. Annusas.

„Kapitel“ savo tinklapyje nurodo, kad šiuo metu plėtoja du projektus Vilniuje. Pirmasis – 20 tūkst. kvadratinių metrų gyvenamųjų ir komercinių patalpų kompleksas „Rinktines development project“ Ceikinių gatvėje. Būtent čia šeštadienį buvo nukirstas ąžuolas.

Dar vienas projektas – verslo centras „OXY Offices“ Šnipiškėse, Kernavės gatvėje. Bendras šio projekto plotas siekia 14,3 tūkst. kv. m, jį sudarys du 5 ir 7 aukštų biurų pastatai.

„Kapitel“ Lietuvoje 2008 m. pastatė prekybos centrą „Panorama“, 2017 m. – verslo centrą „Narbuto 5“.

ELTA komentaro dėl situacijos Ceikinių g. 2 kreipėsi į „Kapitel“ atstovę, tačiau ji nurodė, kad nėra įgaliota komentuoti šį klausimą.

T. Annusas verslo naujienų laikraščio „Aripaev“ 2022 metais buvo įvardintas turtingiausiu žmogumi Estijoje. Verslininko valdomos įmonės laikomos vienomis sėkmingiausių nekilnojamojo turto bendrovių Baltijos šalyse.

Kaip skelbiama nekilnojamo turto plėtros bendrovės „Merko Ehitus“ tinklapyje T. Annusas yra šios bendrovės bei „Kapitel“ stebėtojų tarybos pirmininkas. T. Annusas taip pat yra pagrindinis „Merko Ehitus“ akcininkas, o šiai įmonei anksčiau vadovavo. Nuo 2008 m. jis taip pat eina Estijos bendrovės „Jarvevana“ valdybos nario pareigas, priklauso šalies statybos rangovų asociacijos valdybai.

ELTA primena, kad šeštadienį Vilniaus centre, Ceikinių gatvėje, nukirstas ilgaamžis ąžuolas. Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas tai pavadino vandalizmu ir patikino, kad nekilnojamojo turto vystytojai leidimų medžio kirtimui neturėjo. Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje V. Benkunskas sakė, kad sklypą įsigijusiai bendrovei „Rinktinės NT“ galima baudžiamoji atsakomybė.

Nepasitenkinimą išreiškė ir prezidentas Gitanas Nausėda, pavadinęs tai barbarišku išpuoliu.

Savo ruožtu „Rinktinės NT“ šeštadienį išplatintame pranešime žiniasklaidai teigė, kad nukirsto ąžuolo šaknų plotas darė žalą lietaus nuotekų tinklui.

2023 05 22 13:59
Spausdinti