Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KORONAVIRUSAS
Nustatyti dar trys koronaviruso atvejai Lietuvoje
BNS
Fotobankas
Tyrimai.

Lietuvoje antradienį nustatyti dar trys koronaviruso atvejai, bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 21.

Du nauji atvejai registruoti Klaipėdoje – žmonėms, grįžusiems iš Šiaurės Italijos ir Danijos, kitas atvejis registruotas Vilniuje – žmogui, grįžusiam iš Čekijos.

„Paskutiniu metu buvo 72 mėginiai ištirti, trys iš jų teigiami, visi trys atvejai įvežtiniai, visi tiriamieji yra jauno arba vidutinio amžiaus, tai ne rizikos grupės atvejai“, – žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje sakė, kad užsikrėtusi 32 metų moteris grįžo iš Italijos, o vaikinas lankėsi Danijoje toje pat grupėje, kur jau anksčiau nustatytas koronavirusas.

Santaros klinikos informavo, kad Vilniuje gydomas jaunas vyras kovo 16 dieną iš Čekijos į Lietuvą grįžo automobiliu. Dar prieš kelionę, kovo 11 dieną, jis karščiavo. Į gydytojus vyras kreipėsi antradienį.

Lietuvoje iš viso jau nustatytas 21 kiniško koronaviruso atvejis, vienas iš jų sunkus. Pirmoji moteris, kuriai nustatyta ši liga, jau pasveikusi ir išleista iš ligoninės namo.

Rygoje užsikrėtęs mažametis

Latvija antradienį pranešė, kad šalyje patvirtinta dar 11 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų ir kad vienas iš pacientų yra mažametis, lankęs vaikų darželį netoli Rygos.

Ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, bendras koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius šalyje padidėjo iki 60. 

Centro epidemiologijos pareigūnai paprašė uždaryti vaikų darželį, kurio vienam iš auklėtinių buvo patvirtinta koronaviruso infekcija COVID-19, ir imtis visų būtinų apsaugos priemonių. 

Kai pasireiškė ligos simptomai, vaikas darželio Pinkių miestelyje nelankė. Užkrečiamųjų ligų specialistai aiškinsis, su kuo galėjo turėti kontaktų šis mažametis. 

Darželio vedėja Inga Erdmanė-Hermanė naujienų agentūrai BNS sakė, kad užsikrėtęs vaikas į darželį paskutinį kartą buvo atėjęs kovo 12-ąją. Nuo kovo 13-osios į darželį buvo įleidžiami tik vaikai, kurių tėvai galėjo patvirtinti, kad nei jie, nei jų vaikai neturėjo kontaktų su koronavirusu užsikrėtusiais asmenimis 

I. Erdmanė-Hermanė sakė nežinanti, kur vaikas užsikrėtė ir kokiose šalyse lankėsi jo šeima. Pasak jos, šiuo metu darželyje jau paskelbtas karantinas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 17 15:19
Spausdinti