Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


TEISMAI
Nutrauktas ikiteisminis tyrimas Panevėžio mero R. M. Račkausko atžvilgiu
BNS
Fotobankas
Rytis Mykolas Račkauskas.

Prokuratūra pirmadienio vakarą pranešė, kad nutraukė ikiteisminį tyrimą Panevėžio mero Ryčio Mykolo Račkausko atžvilgiu.

„Tokį sprendimą tyrimui vadovavusi prokurorė priėmė įvertinusi Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų byloje surinktus duomenis“, – rašoma prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Teisėsauga merui buvo pateikusi įtarimus dėl neteisėtų nurodymų, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

Šiame tyrime įtarimai buvo pateikti ir mero patarėjai Gintarei Maskoliūnienei bei verslininkui Gintarui Jurgėlui. 

Tačiau po daugiau kaip dvejus metus trukusio tyrimo prokuratūra nusprendė, kad visų jų veiksmuose nusikaltimo nebuvo, o surinktą medžiagą turėtų vertinti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ir Viešųjų pirkimų tarnyba.

Iš šio didelės apimties ikiteisminio tyrimo anksčiau buvo atskirtos dvi baudžiamosios bylos, kurios šiuo metu nagrinėjamos pirmos instancijos teismuose. Šiaulių apygardos teismas nagrinėja bylą, kurioje Panevėžio miesto meras ir jo patarėja kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba. Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla dėl kyšininkavimo vykdant savivaldybės projektą, kur kaltinimai dėl kyšininkavimo pareikšti vienos bendrovės vadovui.

R. M. Račkauskas: ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas rinkimams

Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas sako, kad teisėsaugai pranešus apie nutrauktą jo atžvilgiu vykdytą ikiteisminį tyrimą tapo dar akivaizdžiau, jog šis buvo pradėtas rinkimams.

„Aš nuo pat pradžių sakiau, kad turi subliūkšti tie dalykai. Dabar dar akivaizdžiau, kad rinkimams organizuotas visas tas šou buvo“, – pirmadienį BNS sakė R. M. Račkauskas.

„Įvyko tai, kas ir turėjo įvykti. Gaila, kad tie dveji metai – jau nekalbu apie sąnaudas, kur valstybės resursai naudojami, bet žmonės irgi ne geležiniai – tie dveji metai nebuvo paprasti“, – kalbėjo jis.

Panevėžio meras sakė kol kas negalintis pasakyti, ar kokiu nors būdu mėgins siekti, kad patirta žala būtų atlyginta.

„Tikrai nieko negaliu jums pakomentuoti, čia pakankamai nauja ta informacija, susilaikysiu nuo komentarų“, – sakė jis.

Pateikus įtarimus R. M. Račkauskas ilgą laiką buvo nušalintas nuo pareigų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 13 18:44
Spausdinti