Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Nyderlandai siunčia 70 papildomų karių į Lietuvą
BNS
Unsplash
Nyderlandų vėliava.

Nyderlandai siunčia 70 papildomų karių į Lietuvą, siekiant sustiprinti Rukloje dislokuotą tarptautinį NATO batalioną, sako Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Taip ši šalis reaguoja į augančią įtampą regione, Rusijai užpuolus Ukrainą.

„Į Lietuvą papildomai atvyksta 70 Nyderlandų karių“, – spaudos konferencijoje šeštadienį sakė ministras.

A. Anušausko teigimu, Nyderlandai taip pat apsisprendė ir dėl ginkluotės tiekimo Ukrainai.

„Kiekviena šalis, kuri yra skyrusi į pajėgas į NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę, didina tuos pajėgumus“, – kalbėjo ministras.

Tarptautiniam NATO batalionui Lietuvoje vadovaujanti Vokietija šią savaitę šalyje baigia dislokuoti papildomus 350 karių, šiame vienete dalyvaujanti Norvegija taip pat nusprendė atsiųsti papildomus 60 karių.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Lietuvoje dislokuota nuo 2017 metų.

„Valandų ar dienos klausimas“

Pasak A. Anušausko, Aljansui nusprendus stiprinti rytinį NATO flangą, į Lietuvą siunčiami pajėgumai turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

„Tai yra valandų ar dienos klausimas“, – sakė jis.

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas penktadienį pranešė, kad Aljansas stiprina savo gynybą papildomais aviacijos pajėgumais ir greitojo reagavimo dalinių kariais, siunčiamais į bloko rytinį sparną.

Kiek anksčiau JAV pranešė, jog į Lietuvą, Latviją bei Estiją bus siunčiama iš viso apie 800 pėstininkų, taip pat naikintuvai bei sraigtasparniai.

Šimtatūkstantines pajėgas telkusi Rusija ketvirtadienį užpuolė į Ukrainą, pradėdama plačią karinę operaciją visoje šalyje, pasiekdama ir sostinę Kijevą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 26 11:50
Spausdinti