Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


VILNIUS
P. Poderskis palieka Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas
BNS
Fotobankas
P. Poderskis.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis palieka šias pareigas ir pereina dirbti į verslo sektorių, pirmadienį informavo savivaldybė.

Pasak savivaldybės, P. Poderskis savivaldybėje dirbs iki kovo pradžios ir „karjerą tęs aukščiausiose pozicijose versle“.

P. Poderskis BNS teigia, jog netrukus turėtų užimti vadovaujančias pareigas informacinių technologijų įmonėje „Tesonet“, dėl to jis sako apsisprendęs dar vasarą.

„Apsisprendimą buvau padaręs jau praėjusią vasarą, po truputėlį tam rengėmės, dėliojomės darbus. Be abejo, turiu pasitikėjimą, bet aš jau šešerius metus atidaviau šiai įstaigai ir dabar atėjo laikas pokyčiams“, – BNS sakė P. Poderskis.

Jis taip pat patikino, kad sprendimas „niekaip nėra susijęs“ su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pernai pradėtu tyrimu dėl plaučių ventiliavimo aparatų pirkimo – tarnyba skelbė atliekanti tyrimą dėl turto pasisavinimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, taip pat dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos atsakingų asmenų galimo piktnaudžiavimo ir turto iššvaistymo. Šiame tyrime P. Poderskis pernai buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

„Ne, tai nėra susiję. Teisėsaugos tyrimai yra kiekvieno iniciatyvesnio žmogaus valstybinėse įstaigose kasdienybė“, – sakė jis.

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus teigimu, P. Poderskio perėjimas į verslą yra „dar vienas įrodymas, kad sostinė tampa talentų kalve, o efektyvumu baigia pavyti verslą“.

„Povilo įdirbis skaitmenizuojant, užvedant ir motyvuojant savivaldybę veikti ne biurokratiškai yra išskirtinis. Manau, šeimininkišką, modernią ir greitą ranką pajuto visi vilniečiai. Tai neliko nepastebėta ir verslo, medžiojančio gabius vadovus. Džiaugiuosi, kad Vilnius ugdo talentus“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Pasak mero, naujo Administracijos vadovo bus ieškoma neskubant, nes procesai administracijoje yra sustyguoti ir „gerai išmano savo sritis“.

Vilniaus savivaldybės administracijai P. Poderskis vadovauja jau antrą kadenciją, į pareigas R. Šimašius jį paskyrė nuo 2017-ųjų lapkričio, tuomet pareigose pakeitė ekonomistę ir teisininkę Almą Vaitkunskienę. Prieš tai P. Poderskis dirbo R. Šimaišiaus patarėju informacinėms technologijoms. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 02 08 12:28
Spausdinti