Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


TALENTAI
Pasaulio talentų reitinge Lietuva pakilo į 27 vietą
BNS
Unsplash

IMD Pasaulio konkurencingumo centro sudaromame pasaulio talentų reitinge Lietuva šiemet pakilo per vieną poziciją į 27 vietą tarp 63 šalių. 

Lietuva šiemet užima pirmą vietą pasaulyje pagal moterų dalyvavimą darbo rinkoje, trečią ir devintą vietas – pagal mokinių ir mokytojų santykį viduriniame ir pradiniame ugdyme. 

Pagal pragyvenimo lygį Lietuva yra 12-a pasaulyje, pagal aplinkos kietųjų dalelių taršą – 18-ta, pagal talentų pritraukimą ir išlaikymą bei darbuotojų motyvacijos lygį – 25-ta.

Pagal užsienio kalbų mokėjimą šaliai teko 18-ta, tarptautinę patirtį – 22-ta, aukštąjį išsilavinimą – 22-ta vieta. 

Ekonomikos ir inovacijų viceministro Mariaus Skuodžio teigimu, nepaisant to, jog pernai Lietuva į viršų kilo aštuoniomis pozicijomis, šių metų rezultatas taip pat geras. 

„Pakylėjimą per vieną poziciją 2020 metų reitinge galime laikyti ėjimu teisinga kryptimi, tačiau priešakyje dar laukia ilgas darbų sąrašas, jeigu norime užsitikrinti šalies konkurencingumą“, – pranešime sakė M. Skuodis.

ES šalių kontekste Lietuva yra 13-toje vietoje ir šiek tiek viršija reitinge esančių ES šalių vidurkį.

Latvija reitinge taip pat pakilo per vieną poziciją (33 vieta), Lenkija – per dvi (35 vieta), o Estija pakilo iš 27 į 19 vietą.

2020 metų pasaulio talentų reitinge septynis metus iš eilės pirmoje vietoje yra įsitvirtinusi Šveicarija, antroje vietoje poziciją išlaiko Danija. Į konkurencingiausių trejetuką šiemet sugrįžo Liuksemburgas.

IMD Pasaulio konkurencingumo centras talentų reitingą sudaro nuo 2005 metų – jis vertina, kaip šalyse veikia švietimo sistema, kaip ugdomi darbuotojai įmonėse, pritraukiami ir išlaikomi talentai. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 12 13:19
Spausdinti