Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


DIENOS GRAFIKAS
Pasiruošti, dėmesio, dūris: kuri šalis paskiepijo daugiausiai gyventojų?
IQ

Pasaulio šalims pradėjus skiepyti savo gyventojus nuo koronaviruso, netruko išryškėti lyderiai – Izraelis jau paskiepijo beveik 10 proc. populiacijos.

Izraelis per dieną paskiepija apie 150 tūkst. žmonių, vakcinavimo centrai dirba visą parą be poilsio dienų. Šalis užsibrėžė tikslą tapti pirmąja pasaulyje, paskiepijusia visus gyventojus.

Vakcinacija daug didesnį pagreitį įgaus patvirtinus „AstraZeneca“ vakciną, kurią lengviau transportuoti, nereikia ypatingai žemos temperatūros ir jos gamybos apimtys yra didesnės. Jungtinė Karalystė tai jau padarė vakar, tačiau Europos Sąjungos reguliuotajai teigė, kad jų procedūroms prireiks viso sausio.

Jungtinė Karalystė pagal paskiepytų gyventojų dalį yra ketvirtoje vietoje po Izraelio, Bahreino ir Islandijos. Ši šalis dar šiais metais tikisi gauti 4 mln. „AstraZeneca“ skiepų dozių, o netrukus po to – 20 mln. Jų pakaks paskiepyti visus gydytojus, dirbančius su COVID-19 pacientais, globos namų personalą ir gyventojus, sunkiomis ligomis sergančius visus šalies gyventojus bei visus gyventojus, vyresnius nei 60 metų. Būtent visi šie žmonės yra didžiausioje rizikos grupėje, tad juos paskiepijus mirčių skaičius itin sumažėtų. Nuo sezoninio gripo Jungtinėje Karalystėje kasmet skiepijasi apie 15 mln. šalių.

Lietuva patenka tarp daugiausiai žmonių paskiepijusių pasaulio šalių, tačiau gerokai nusileidžia lyderėms.  

2020 12 31 13:10
Spausdinti