Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


KAINOS
Pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis gruodį pigo 0,1 proc.
ELTA
Marius Morkevičius/ELTA
Asociatyvi nuotrauka.

Kainas stebinčio portalo „Pricer.lt“ analizė rodo, kad pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis Lietuvos prekybos centruose gruodį pigo 0,1 proc. (0,05 euro), o lyginant su 2022 metų tuo pačiu laikotarpiu – net 14,3 procento.

Vidutinio prekių krepšelio kaina mažėja penktą mėnesį iš eilės, bet esminė konkurencija, anot portalo, toliau vyksta tarp prekybos tinklų „Maxima“ ir „Lidl“ – skirtumas tarp jų krepšelių yra dešimtis centų, o arčiausiai jų esantis konkurentas „Rimi“ yra keletu eurų brangesnis.

Gruodžio mėnesio reitinge „Maxima“, didindama krepšelio kainą 3,08 euro liko pirmoje vietoje. Tuo metu „Lidl“, brangindamas krepšelį 1,04 euro, užima antrąją poziciją. Kaip ir lapkričio mėnesio reitinge, trečioje ir ketvirtoje vietose stabiliai laikosi „E-Rimi“ (brango 0,45 euro) ir „Rimi“ (brango 0,52 euro). Prekybos tinklas „Barbora“ (brango 0,02 euro) liko penktoje vietoje, o „Norfa“, kurios krepšelis pigo 1,93 euro, – šeštoje.

Gruodžio mėnesio reitingo gale niekas nepasikeitė. Septintoje ir aštuntoje pozicijose stabiliai laikosi prekybos tinklas „Iki“ (pigo 3,65 euro) ir jo internetinė parduotuvė „LastMile“ (brango 0,11 euro). Skirtumas tarp pigiausio („Maxima“) ir brangiausio („LastMile“) krepšelio yra 16,58 euro (28,6 proc.), teigia „Pricer.lt“.

Iš viso reikšmingai (10 proc. ir daugiau) gruodį brango keturios prekės iš 52 stebimų. Labiausiai brango arbata „Lipton“, malta kava „Jacobs“, pigiausias juodasis šokoladas, pomidorų sultys, pigiausi avižiniai dribsniai, virta dešra.

Tuo metu pigo 36 prekės, daugiau nei 10 proc. – 19: saulėgrąžų aliejus, pigiausias jogurtas, pigiausia malta kava, jūros lydekos filė, pigiausia juoda duona, „Dvaro“ sviestas, bananai, pigiausias pienas, bulvės.

2024 01 04 09:05
Spausdinti