Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


PABĖGĖLIAI LIETUVOJE
Pirmą kartą per pusantro mėnesio nefiksuota bandymų neteisėtai patekti į Lietuvą
BNS
BNS Foto
Migrantai Kybartų užsieniečių registracijos centre (sausio 25 d.).

Pirmą kartą per pusantro mėnesio Lietuvos pasieniečiai nefiksavo nė vieno bandymo neteisėtai patekti į Lietuvą iš Baltarusijos, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Paskutinį kartą nė vieno neteisėto migranto nefiksuota vasario 23 dieną.

Latvijoje bandymų neteisėtai kirsti sieną taip pat nebuvo fiksuojama tris paras iš eilės, Lenkijos pasieniečiai trečiadienį apgręžė 20 iš Baltarusijos ėjusių neteisėtų migrantų.

Praėjusios savaitės pabaigoje Lietuvoje fiksuota po kelias dešimtis bandymų neteisėtai patekti į šalį iš Baltarusijos, tačiau šią savaitę jų būdavo po kelis ar keliolika.

Ketvirtadienio naktį ties Varėnos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautos trys signalinės raketos, o ties Druskininkų savivaldybe – viena.

Popiet ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi buvo girdimi pabūklų šūviai.

Pasieniečiai nenurodo, ar šie įvykiai kaip nors susiję su neteisėta migracija.

Iš viso šiemet pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįsileido 1281 neteisėto migranto. Pernai nuo rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8,1 tūkst.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 08 09:00
Spausdinti