Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KONSERVATORIŲ PRALAIMĖJIMAS
Po savivaldos rinkimų rezultatų G. Landsbergis pakartojo: daugiau partijos vadovo rinkimuose nedalyvausiu
Evaldas Labanauskas, specialiai iš Briuselio
ES Taryba
Gabrielius Landsbergis.

Į Briuselį pirmadienį vykstančią ES užsienio reikalų tarybą atvykęs Gabrielius Landsbergis dėl susitikimo buvo optimistiškas, bet dėl savivaldos rinkimų rezultatų – nelabai.

Prieš ES Tarybą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovas teigė, kad reikia analizuoti šių rinkimų pamokas ir aiškintis priežastis, bet esminė tokių rezultatų priežastis – „susivienijimas prieš konservatorius antrajame ture“.

Į LRT žurnalistų klausimą, ar kaip partijos primininkas asmeniškai jaučiasi atsakingas, G. Landsbergis pripažino, kad partijos vadovas visada atsakingas už rinkimų rezultatus.

„Dėl to esu pasakęs, kad daugiau partijos pirmininko rinkimuose nedalyvausiu“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie kitų metų Europos Parlamento, prezidento ir Seimo rinkimus, TS-LKD lyderis teigė, kad pastebi, jog jo partijos atrama yra didžiuosiuose miestuose (nors konservatoriai nelaimėjo nei Kaune, nei Klaipėdoje ar Šiauliuose).

„Tai taps būsimos partijos krypties, kad ir besirenkant naująjį partijos pirmininką, -ę diskusijos dalimi. Norėčiau tikėti, kad tas signalas, išgirstas ir per šiuos rinkimus, taps tam tikra pozityvia paskata“, – teigė G. Landsbergis.

Kaip žinoma, sekmadienį pasibaigus savivaldos rinkimams išaiškėjo, kad daugiausia merų postų laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija, antri liko įvairūs politiniai komitetai, treti – Liberalų sąjūdis, o TS-LKD pasirodė perpus prasčiau. Tik Vilniuje po kovos su buvusiu meru Artūru Zuoku rinkimus laimėjo konservatorius Valdas Benkunskas.

2023 03 20 13:00
Spausdinti