Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARANTINAS
Policija pradeda riboti judėjimą tarp savivaldybių
BNS
Fotobankas
Judėjimo ribojimai.

Policija penktadienį pradeda riboti judėjimą tarp savivaldybių – visoje šalyje bus įrengta 250 kontrolės postų.

„Planuojame stabdyti kiekvieną automobilį, bet jeigu bus labai didėlės spūstys, gali būti pasirinkta ir kitokia taktika“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Jo teigimu, laisvai keliauti turėtų tik prekes vežantys vilkikai. „Jų nestabdysime, nes gali laisvai judėti prekės, nebent kils įtarimas, kad ten vežamas koks nors keleivis“, – teigė policijos atstovas.

Iš viso įvažiavimuose į savivaldybių centrus policija penktadienį įrengs 250 kontrolės postų, kuriuose bus stebėjimo kameros, statomi draudžiamieji ženklai, dalis įvažiavimų bus užtverta techninėmis priemonėmis.

Policija įspėja vairuotojus nebandyti gudrauti. „Patarimas paprastas – jeigu nėra būtinybės, geriau niekur nevažiuoti. Jeigu važiuojate, reikia turėti dokumentus, įrodančius vykimo tikslą. Nereiktų bandyti ieškoti būdų, kaip išvengti kontrolės postų, kaip apvažiuoti per šunkelius“, – sakė R. Matonis. „Už tai tikrai bus griežtos sankcijos – baudos nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų“, – pridūrė jis.

Apgręžė 600 automobilių

Per pirmąsias tris judėjimo tarp savivaldybių ribojimo dienas policija apgręžė per 600 automobilių, nubaustų vairuotojų nebuvo, LRT radijui sakė generalinio policijos komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas.

„Kol kas dirbame šiek tiek sumažintu intensyvumu, išimtis yra Palangos miestas, kur mūsų pareigūnai kontroliuoja įvažiavimą praktiškai visą parą. Per pastarąsias kelias dienas, pirminiais duomenimis, virš 600 automobilių buvo apgręžta ir keliautojai turėjo grįžti į savo gyvenamąsias vietas“, – LRT radijo laidai „Ryto garsai“ sakė A. Paulauskas.

Nuo penktadienio policija pradeda intensyvesnę kontrolę keliuose, ji tęsis visą savaitgalį. „Kol kas dar nesame nubaudę nieko, nes tie keliaujantys žmonės geranoriškai pripažino, kad neturi teisės šiuo metu keliauti ir be jokių didesnių ginčų tiesiog apsisuko ir grįžo. Tokiais atvejais nebaudžiame, o tik įspėjame“, – sakė generalinio komisaro pavaduotojas.

Pasak jo, pareigūnai asmenį nubausti gali už melagingą kelionės tikslo nurodymą, fiktyvius dokumentus ar nepaklusimą policijos nurodymui apsisukti. „Mes nelabai ir slepiame, kur stovime – mūsų postai yra vieši, jų vietos yra paviešintos, intensyvios kontrolės laikai taip pat yra paviešinti. Tačiau mes paliekame sau teisę bet kuriuo laiku, bet kurioje vietoje stabdyti transporto priemonę, patikrinti ją ir užduoti tam tikrus klausimus, kodėl žmogus, gyvenantis vienoje savivaldybėje, šiuo metu yra kitos teritorijoje“, – akcentavo A. Paulauskas.

Blokavimo postai bus įrengti nuo penktadienio 13 val. iki sekmadienio 21 valandos. Iš viso šalyje savaitgalį dirbs daugiau kaip 900 policijos ekipažų, jiems taip pat talkins daugiau nei 300 šaulių bei apie pusšimtis karo policininkų.

Policijai šį savaitgalį padės ir kelios dešimtys Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų. Pakaitomis per visus tris kontrolės laikotarpius iš viso budės apie 270 pasieniečių. Jie daugiausia dirbs pasienio regionuose. Judėjimo draudimas tarp savivaldybių įvestas siekiant sumažinti COVID-19 plitimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 18 08:42
Spausdinti