Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


SAULIUS SKVERNELIS
Premjeras apie žmonos karjerą: „Nematau jokio poreikio leistis į detales“
BNS

Premjeras Saulius Skvernelis nesileidžia į detales dėl sutuoktinės įsidarbinimo degalinių tinklą valdančioje įmonėje „Orlen Baltics Retail“, jis tik tvirtina, kad ji įdarbinta laikantis standartinių procedūrų.

„Nematau jokio poreikio leistis į detales dėl privataus žmogaus“, – interviu naujienų portalui delfi.lt pirmadienį sakė S. Skvernelis. Klausiamas, ar jo žmona dalyvavo konkurse, ar pareigos jai tiesiog pasiūlytos, premjeras atsakė, kad ji „įsidarbino laikantis visų standartinių procedūrų, gauna standartinį atlyginimą, turi standartines darbo sąlygas“.

Perklaustas, ar „standartinės procedūros“ reiškia, kad į pareigas skelbtas konkursas, S. Skvernelis atsakė: „Aš atsakiau, ką paminėjo įmonė, daugiau nieko pridurti negaliu.“

„Nematau jokio poreikio leistis į detales dėl privataus žmogaus. Mano žmona nėra viešas žmogus. Dar daugiau, tos interpretacijos, paskleistos vieno abejotiną informaciją skleidžiančio portalo dėl Vyriausybės įtakos, susijusių santykių su „Orlen“, yra prasimanymai“, – tvirtino S. Skvernelis.

„Nei Vyriausybė, nei aš pats asmeniškai šitai įmonei jokių lengvatų ar išskirtinių sąlygų niekada nesu padaręs, todėl nematau apskritai jokios problemos“, – pridūrė premjeras.

Premjeras praėjusią savaitę savo deklaracijoje nurodė, kad jo žmona Silvija Skvernelė įsidarbino degalinių tinklą valdančioje įmonėje „Orlen Baltics Retail“.

Premjerui papildžius deklaraciją, kai kurie žurnalistai ir politikai iškėlė versiją, kad įdarbinimas gali būti susijęs su Vyriausybės sprendimais, palankiais koncernui „Orlen“.

Naujienų portalas 15min.lt teigė, kad po premjero S. Skvernelio susitikimų su Lenkijos politikais šios valstybės kontroliuojamo koncerno „Orlen“ valdoma naftos perdirbimo įmonė Mažeikiuose sulaukė nuolaidų gabenti krovinius „Lietuvos geležinkeliais“ bei mokesčio už elektrą lengvatos.

Pats S. Skvernelis portalo teiginius pavadino sąmoningai skleidžiamu melu. Ministro pirmininko teigimu, „Lietuvos geležinkelių“ ir „Orlen Lietuvos“ taikus ginčo sprendimas padėjo išvengti galimų šimtų milijonų eurų nuostolių pralaimėjus bylą dėl tarifų, įmonė gavo papildomų užsakymų, pagerėjo tarpvalstybiniai santykiai. Jo teigimu, „Orlen Lietuvai“ nebuvo taikomos jokios išimtys dėl vadinamojo viešuosius interesus atitinkančios paslaugos (VIAP) mokesčio elektros energetikos sektoriuje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 10 12:32
Spausdinti