Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


VIZITAS
Prezidentas G. Nausėda Vokietijoje susitiks su kanclere A. Merkel
BNS
Fotobankas
G. Nausėda.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį su dviejų dienų darbo vizitu vyks į Vokietiją.

Šalies vadovas susitiks su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir dalyvaus keturšaliame susitikime su Vokietijos, Latvijos ir Estijos prezidentais.

Šiuose susitikimuose planuojama aptarti dvišalius Lietuvos ir Vokietijos santykius, bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityse, nelegalios migracijos suvaldymo klausimus, pranešė Prezidentūra.

Vokietijos kanclerė savaitgalį viešėdama Lenkijoje, kur aptarė neteisėtos migracijos į Lenkiją, Lietuvą ir Latviją klausimus, kreipėsi į Baltarusiją su raginimu padėti migrantams, o ne siųsti juos per sieną į Europos Sąjungą, pavadinusi tai „hibridine ataka“.

Prezidentūros pranešime pažymima, kad Vokietija yra strateginė Lietuvos partnerė Europos Sąjungoje, sąjungininkė NATO, bendramintė tarptautinėse organizacijose. „Mūsų ryšys pagrįstas bendromis demokratinėmis vertybėmis, pagarba žmogaus teisėms ir vieningos Europos idėja“, – pranešime cituojamas G. Nausėda.

Anot jo, pasauliniu mastu vykstantys politiniai įvykiai reikalauja išlaikyti nuolatinį aktyvų politinį dialogą tiek daugiašaliu, tiek dvišaliu formatu. „Tikiu, kad, nepaisant to, kaip baigtųsi rinkimai Vokietijoje, mūsų šalių bendradarbiavimas tik stiprės“, – sako G. Nausėda.

Per vizitą šalies vadovas taip pat susitiks su Konrado Adenauerio fondo vadovais ir Vokietijos lietuvių bendruomene.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 09 13 11:49
Spausdinti