Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


COVID-19
Prezidentas prašo informacijos apie priemonių kovai su COVID-19 rezervą
BNS
Unsplash

 Prezidentas Gitanas Nausėda prašo iki penktadienio pateikti informaciją apie priemonių COVID-19 plitimo valdymui rezervą.

Kaip ketvirtadienį pranešė prezidento spaudos tarnyba, jis kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją ir šios ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centrą, prašydamas pateikti detalią informaciją apie valstybės medicinos priemonių ir įrangos rezervą, taip pat duomenis apie tokių priemonių poreikio prognozę, suplanuotus bei vykdomus jų pirkimus ir prognozuojamus gavimo terminus.

„Šalies vadovo nuomone, COVID-19 pandemijos valdymui reikalingos priemonės ir įranga turi būti administruojamos itin efektyviai“, – teigiama pranešime.

Kaip spaudos konferencijoje teigė G. Nausėdos patarėjas Simonas Krėpšta, sparčiai augant pandemijos mastams, rezervai, kurie „galbūt atrodė dideli ir pilni, gali greitai ištirpti“, tad išsamių tikslių duomenų prašoma norint įvertinti tikrąją situaciją. 

„Prezidentas mano, kad reikėtų „nusiimti nuotrauką“, jei taip galima sakyti, kaip galima greičiau, kokia yra dabartinė tiksli situacija visose kategorijose, pradedant nuo testavimo, baigiant ligoninėse įvairių priemonių, apsaugos priemonių“, – sakė S. Krėpšta.

Trečiadienį pranešta, jog, stringa Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vykdomi mėgintuvėlių viešieji pirkimai.

Laboratorijos vadovas Danas Bakša sakė, kad koronaviruso tyrimų procesas sutrikti dėl to bent jau kol kas neturėtų.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tvirtina, kad Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) jau užsitikrino reikiamą skaičių mėgintuvėlių, o problemų buvo kilę, kai tiekėjai paskutinę akimirką atsisakė pasirašyti sutartį.

Lietuvoje šiuo metu ištirta 1 mln. 132 tūkst. 514 ėminių dėl koronaviruso, kasdien jų ištiriama po keliolika tūkstančių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 12 11:28
Spausdinti