Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VALSTYBĖS SAUGUMO DEPARTAMENTAS
Prezidentas teikia D. Jauniškio kandidatūrą į VSD vadovus
BNS
Fotobankas
Darius Jauniškis.

Prezidentas Gitanas Nausėda teikia Dariaus Jauniškio kandidatūrą antrai kadencijai eiti Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo pareigas, pirmadienį pranešė Prezidentūra. 

„Šiuo sudėtingu metu svarbu užtikrinti svarbiausių valstybės institucijų veiklos tęstinumą. D. Jauniškis savo darbais įrodė, kad yra strategiškai mąstantis ir ryžtingas vadovas. Tikiu, kad jis užtikrins, jog VSD tęstųsi reikalingos permainos, veikla būtų efektyvesnė, daugėtų atvirumo visuomenei“, – pranešime teigė šalies prezidentas.

D. Jauniškio kandidatūra į VSD vadovus teikiama Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui vis dar aiškinantis aplinkybes dėl pranešėjo – aukšto VSD pareigūno pateiktos informacijos apie tai, kad VSD galėjo neteisėtai rinkti duomenis per praėjusius prezidento rinkimus.

Anksčiau šalies vadovas yra žadėjęs laukti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdžio pirmadienį ir jame pateiktos išvados dėl VSD veiklos ir po šių išvadų apsispręsti ir pateikti kandidatūrą.

Prezidentūros pranešime pirmadienį pažymima, kad G. Nausėda atkreipė dėmesį į tai, kad D. Jauniškio vadovavimo metu buvo parengta ir patvirtinta nauja VSD veiklos strategija, o kartu su Antruoju operatyvinių tarnybų departamentu – ir Žvalgybos pareigūnų etikos kodeksas.

Prezidentūros teigimu, VSD išplėtė savo veiklai reikalingą infrastruktūrą, ėmė daugiau remtis moderniais technologiniais sprendimais, o per penkerius metus nuo 44 iki 62 proc. išaugo visuomenės pasitikėjimas VSD.

D. Jauniškis 1990-1993 metais dirbo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Apsaugos skyriuje, 1993-1994 metais Vadovybės apsaugos departamente, o 1995 metais pradėjo tarnybą Lietuvos kariuomenės Ypatingosios paskirties tarnyboje (YPT).

1997–2006 metais jis buvo YPT vado pavaduotojas, 2006-2008 metais – vadas.

2008 metais D. Jauniškis paskirtas Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų vadu.

Jis yra baigęs ekonomikos ir strategines studijas, dalyvavo tarptautinėse misijose Afganistane 2002, 2004 ir 2007 metais, o 2010 metais jam suteiktas pulkininko laipsnis, jis taip pat už nuopelnus tarnybai apdovanotas dešimtimi įvairių valstybinių apdovanojimų ir medalių.

D. Jauniškis vadovauti VSD buvo paskirtas 2015 metų balandžio 13 dieną.

VSD vadovo kandidatūrą penkerių metų kadencijai teikia šalies prezidentas, tačiau tam būtinas Seimo pritarimas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 30 13:21
Spausdinti