Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Prezidentas: Ukrainoje pralaiminti Rusija bandys dar labiau destabilizuoti situaciją
BNS
Lukas Balandis/BNS
V. Čmilytė-Nielsen ir G. Nausėda.

Ukrainoje pralaiminti Rusija bandys dar labiau destabilizuoti situaciją, sako Lietuvos prezidentas, komentuodamas naujus Rusijos apšaudymus Ukrainoje.

„Turime būti pasirengę, kad matydama akivaizdžiai, jog šis karas krypsta gėdingo pralaimėjimo link, Rusijos, Kremliaus režimas stengsis vis labiau destabilizuoti situaciją, imtis desperatiškų veiksmų, ir tai tikrai didina bendrąją riziką tiek Ukrainoje, tiek kitur“, – pirmadienį žurnalistams Rukloje sakė Gitanas Nausėda.

Jis pabrėžė, kad toliau turi būti didinamas spaudimas Rusijai taikant tarptautines sankcijas ir atgrasymo politiką,

„Tikrai labai daug raudonų linijų buvo peržengta, kelios dar liko. Tai yra pačios baisiausiosios raudonosios linijos, turiu omeny jau ir grasinimą branduoliniais ginklais“, – teigė prezidentas.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, reaguodama į naujas atakas, sako, kad Vakarai vis dar daro per mažai.

Anot jos, Rusijai reikia pritaikyti maksimalias galimas sankcijas, pašalinti iš tarptautinių formatų, kur ji vis dar yra, padėti Ukrainai oro gynybos sistemomis.

„Su kiekvienu smūgiu, su kiekviena auka, su kiekvienu sprogimu Rusija rodo demokratiniam pasauliui – mes darome dar per mažai ir per lėtai. Maksimalios galimos sankcijos, maksimali teisinė reakcija išmetant Rusiją iš visur, kur ji dar turi sprendimo teisę. Maksimali pagalba ginklais. O ypač – oro gynybos sistemos, nes šiandieniniai smūgiai rodo, kad ukrainiečiai moka jomis naudotis“, – pirmadienį feisbuke rašė parlamento vadovė.

Ukraina pirmadienį pranešė, kad invaziją tęsianti Rusija raketomis atakavo virtinę Ukrainos miestų, tarp jų ir sostinę Kyjivą.

Šios šalies prezidento Volodymyro Zelenskio teigimu, taikytasi į energetikos infrastruktūrą.

Vietos pareigūnai teigė, jog per atakas žuvo ir buvo sužeisti žmonės.

2022 10 10 13:00
Spausdinti