Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


PREZIDENTO METINIS PRANEŠIMAS
Prezidentas: visuomenės sveikatos krizė virto pasitikėjimo krize
BNS
BNS
G. Nausėda.

Koronaviruso pandemija tapo ne tik visuomenės sveikatos, bet ir pasitikėjimo bei sugyvenimo krize, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Matome, kad visuomenės sveikatos krizė prislėgė ne tik ekonomiką, bet ir švietimą, o galų gale – virto sugyvenimo, pasitikėjimo krize. Kantrybe ir ištverme apdovanoti Lietuvos žmonės stebėjo, kaip klumpa politikai – bevaisių rietenų, neįsiklausymo pasirinkimuose“, – antradienį Seime skaitydamas savo antrąjį metinį pranešimą teigė valstybės vadovas.

„Tiek, kiek valdžia demonstruoja neužtikrintumą, blaškosi, keičia sprendimus, negeba planuoti žingsnių į ateitį, tiek auga visuomenei tenkanti našta“, – tvirtino jis.

Pasak prezidento, po pastarųjų sunkių metų žiūrime vieni į kitus, „lyg į svetimus kartais“.

„Kritinės situacijos tampa didinamuoju stiklu mūsų silpnybėms ir mūsų tvirtumui. Kuo esame stiprūs ir ką turėtume stiprinti, tokią akimirką matome ryškiai, o blogis nebesislepia – vadinasi, tampa pažeidžiamas“, – teigė G. Nausėda ir ragino vadovautis išmintimi, pagarba bei tapti kūrėjais.

Pasak prezidento, reikėtų kliautis ir stiprėjančia, aktyvia pilietine visuomene.

Baigdamas pranešimą valstybės vadovas sakė, kad „demokratija nėra iškalta akmenyje“ ir „jai bet kada gali pakenkti vienų ar kitų politinių jėgų galios troškulys“.

Pasak G. Nausėdos, demokratiją „gali išmušti iš pusiausvyros besikaupianti socialinė ir ekonominė įtampa, žmonių nusivylimas teisingumu ir solidarumo stoka visuomenėje“.

„Tačiau demokratija turi didžiulę jėgą atlaikyti patiriamus sunkumus, pažadinti visuomenės energiją ir vesti pirmyn“, – sakė jis.

„Mūsų žmonės turi teisę reikalauti išrinktų politikų atsakomybės ir bendromis jėgomis kurti stiprią, teisingą, žalią ir inovatyvią – visų mūsų – Gerovės Lietuvą“, – teigė G. Nausėda.

Prezidentas G. Nausėda antradienį Seime skaito antrąjį metinį pranešimą.

Pareigą valstybės vadovui Seime perskaityti metinį pranešimą numato Konstitucija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 06 08 11:48
Spausdinti