Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Protestų Venesueloje metu žuvo jau 42 žmonės
BNS
(Reuters nuotr.).

Venesueloje nuo šautinių žaizdų mirė 17-metis ir du vyrai, sužeisti per septintą savaitę vykstančius antivyriausybinius protestus, jau nusinešusius 42 gyvybes.

Pastaroji smurto banga pagal aukų skaičių jau beveik prilygsta 2014 metais vykusiems neramumams, kai per antivyriausybinius protestus žuvo 43 žmonės. Pastarieji neramumai prasidėjo balandžio 1 dieną, kai pasipiktinusi opozicija išėjo į gatves protestuoti prieš socialisto prezidento Nicolas Maduro pastangas sustiprinti savo valdžią. Vyriausybė ir opozicija kaltina viena kitą, kad jos siunčia į gatves ginkluotas gaujas sėti smurto per protestus. Minėtas paauglys su šautine žaizda galvoje į ligoninę buvo atvežtas pirmadienį. Jis buvo pašautas per demonstraciją vakariniame Pedrasos mieste. Antradienį paryčiais vaikinas mirė, nurodė generalinė prokuratūra. Prokuratūros išplatintame pranešime rašoma, kad „vykstant demonstracijai staiga pasirodė grupė žmonių, kuri paleido kelis šūvius ir sužeidė tą jaunuolį į galvą“. Nuo šautinių žaizdų taip pat mirė du 31 ir 33 metų vyrai. Jie buvo sužeisti per demonstracijas San Antonio de los Altoso ir Tačyros miestuose.
Per beveik kasdien vykstančias audringas demonstracijas policija vaiko protestuotojus ašarinėmis dujomis, o šie svaido į pareigūnus akmenis ir Molotovo kokteilius.
Per beveik kasdien vykstančias audringas demonstracijas policija vaiko protestuotojus ašarinėmis dujomis, o šie svaido į pareigūnus akmenis ir Molotovo kokteilius. Centro dešinioji opozicija kaltina kaltina N. Maduro , velionio šalies lyderio Hugo Chavezo 1999-aisiais pradėtos kairiosios pakraipos „Bolivaro revoliucijos“ tęsėją, dėl ekonominės krizės, kurią sukėlė smukusios naftos kainos. Recesija Venesueloje trunka jau trejus metus: šalyje trūksta maisto produktų, vaistų ir pagrindinių buities prekių. Opozicija siekia nušalinti prezidentą. Pasak jos, N.Maduro užmojai keisti šalies konstituciją yra klastingas planas apeiti raginimus surengti pirmalaikius rinkimus. N.Maduro savo ruožtu tvirtina, kad krizės priežastis yra JAV kapitalistų sąmokslas prieš sąžiningai išrinktą jo socialistų vyriausybę. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 05 17 14:59
Spausdinti