Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


ALFA TAŠKAS
R. Juknevičienė: ukrainiečiai mus išgelbėjo nuo galimo blickrygo
IQ
Alfa.lt
Rasa Juknevičienė.

Lygiai prieš dešimt metų, 2014 m. kovo 1-ąją, Vladimiras Putinas „gavo“ Rusijos leidimą įvesti karinį kontingentą į Krymą. Anot konservatorės, Europos Parlamento narės Rasos Juknevičienės, nors taip prasidėjo pragaištingas karas Ukrainoje, būtent šis karas išgelbėjo Lietuvą nuo žaibiškos aneksijos.

Laidoje „Alfa taškas“ dalyvavusi politikė mano, kad Kremliaus diktatoriaus kėslų Vakarai nesuprato jau ir įsibėgėjus Ukrainos aneksijai.

„Daug kas neįvertino Putino užmačių, daug kas galvojo, kad čia išprovokuotas Putino susigalvojimas, o iš tikrųjų Putinas šitam karui ruošėsi seniai“, – sako R. Juknevičienė.

Anot europarlamentarės, ji įsitikinusi, kad V. Putinas šį karą planavo visai kitaip, o jo taikinyje buvo ir Vakarai.

„Dar tuomet, kai dirbau krašto apsaugos ministre, jau tada Putinas pradėjo labai labai dideles reformas Vakarų apygardoje, link mūsų sienų, didžiulę militarizaciją, didžiulį pertvarkymą. Ir mes tada miegojome“, – sako R. Juknevičienė.

Europarlamentarė teigia, kad jau tais laikais, kai buvo krašto apsaugos ministre, NATO partneriai įspėjo, jog 2019-aisiais Rusija gali būti sukaupusi pakankamai pajėgumų, kad galėtų konkuruoti su NATO. R. Juknevičienės manymu, jeigu viskas būtų ėjęsi pagal V. Putino planą, Lietuvos galėjo laukti blickrygas – žaibiškas karas – ir valstybės kapituliacija. Tačiau ukrainiečiai sujaukė visus Kremliaus planus – dabar karinė technika, galėjusi dardėti į Lietuvą, naikinama Ukrainoje.

Visą pokalbį su R. Juknevičiene žiūrėkite laidoje „Alfa taškas“.

JWPLAYER_MAIN:2414

2024 03 01 16:56
Spausdinti