Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


RUSIJOS ĮTAKA
„Rašageitas“: ne visi Lietuvos europarlamentarai pasmerkė kolegę FSB agentę
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
EP
Tatjana Ždanoka.

Europos Parlamento (EP) nariai ketvirtadienį pasmerkė Rusijos mėginimus kištis į ES demokratinius procesus ir kartu europarlamentarę iš Latvijos Tatjaną Ždanoką, kuri kaltinama bendradarbiavimu su Rusijos federaline saugumo tarnyba (FSB). Tiesa, ne visi.

„Rašageito“ skandalo rezoliucijoje teigiama, kad „jog Europos Parlamentui ir Latvijos valdžios institucijoms būtina nuodugniai ištirti šį klausimą (T. Ždanokos galimą bendradarbiavimą su FSB – IQ past.), kad būtų galima nedelsiant nustatyti tinkamas sankcijas ir nuspręsti dėl baudžiamosios bylos iškėlimo.“

Europarlamentas taip pat „atkreipia dėmesį į kitus atvejus, kai EP nariai sąmoningai veikia Rusijos interesų labui; pabrėžia, kad šių EP narių veikla kenkia ES saugumui, patikimumui ir demokratiniam atsparumui; reiškia didelį susirūpinimą dėl ryšių, kuriuos atitinkama EP narė galėjo palaikyti su kitais EP nariais, ir griežtai smerkia bet kokius koordinuotus mėginimus Parlamento viduje padėti įgyvendinti Kremliaus politinę darbotvarkę; mano, kad būtina nedelsiant atlikti išsamų vidaus tyrimą, siekiant įvertinti visus galimus užsienio kišimosi atvejus iš Rusijos ir kitokio pobūdžio piktavališką kišimąsi į Europos Parlamento darbą“.

Be kita ko, rezoliucijoje minimi Katalonijos separatistų ryšiai su Rusija bei kraštutinės dešinės partijų santykiai su Kremliumi.

2024 02 08 14:38
Spausdinti