Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KORONAVIRUSAS
Reagentų atsargos senka, naujų sulaukti tikimasi kitą savaitę
BNS
Fotobankas
Algirdas Šešelgis.

Lietuvoje yra reagentų 1,3 tūkst. koronaviruso tyrimams atlikti, sako sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis. 

„Vakar (penktadienio – BNS) duomenimis, turėjome apie 1,3 tūkst. reagentų, galime tiek atlikti tyrimų, o tai praktiškai kelių dienų tyrimai dar gali būti atlikti visiems, kuriems bus būtinybė“, – žurnalistams šeštadienį sakė viceministras. Pasak jo, reagentai paskirstyti per visas laboratorijas, ir jų „kol kas yra pakankamai“.

„Kiek man žinoma, tų reagentų kurių dabar yra, jų užteks visiems tyrimams, kurie pateks į laboratoriją, atlikti“, – sakė A. Šešelgis.

Pasak jo, tiekimo sutrikimai yra išspręsti, jis tikino, kad nauja reagentų siunta turėtų būti atgabenta į Lietuvą kitą savaitę, vėliausiai trečiadienį. 

„Reagentai negabenami traukiniu, tai ypatingos svarbos prekė, kuri turi atitinkamus ir atsekimo elementus. Kai prekė pajuda iš gamintojo, jos kelias fiksuojamas ir matome, kurioje vietoje yra. Tai, kad buvo tam tikri sutrikimai, buvo priimti sprendimai ir buvo pasiruošta patiems parsigabenti reagentus, bet mus patikino, kad visi nesusipratimai yra pašalinti ir reagentai toliau sėkmingai keliauja pas mus“, – sakė viceministras.

„Ir iš Anglijos, ir per Paryžių jie ateina, ir kitą savaitę juos turėtume turėti ir visiškai pakaks aprūpinti reagentais ir reikiamais tepinėliais visus punktus, kurie įsteigti šiandien papildomai šalyje. (...) Pirmadienį, antradienį, vėliausiai trečiadienį tikimės turėti“, – pridūrė jis. 

Anot A. Šešelgio, kitą savaitę Lietuvą turėtų pasiekti ir greitieji koronaviruso testai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 21 12:06
Spausdinti