Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


VALSTYBĖS SAUGUMAS
Rukloje bus statomos 12 mln. eurų vertės pėstininkų kovos mašinų dirbtuvės
BNS
BNS Foto

Lietuvai derantis dėl antrojo kovos mašinų „Vilkų“ įsigijimo etapo, pasirašyta sutartis dėl 12 mln. eurų vertės pėstininkų kovos mašinų dirbtuvių Rukloje statybos darbų.

Kaip penktadienį pranešė ministerija, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotųjų pėstininkų bataliono teritorijoje planuojama įrengti patalpas šarvuotos vikšrinės ir ratinės technikos, sunkvežimių remontui su technikos remonto dirbtuvių pastatu.

Taip pat bus įrengiama plovykla, technikos stoginė, techninių apžiūrų ir dažymo patalpos. Numatomas bendras pastato plotas – apie 5 tūkst. kv. m. Tai bus didžiausios Lietuvos kariuomenės dirbtuvės.

Statybos darbus planuojama pabaigti kitų metų liepos mėnesį. Bendra projekto vertė – 12 mln. eurų. Dėl jų Infrastruktūros valdymo agentūra sutartį su UAB „Jungtiniai projektai“ statybos darbų pasirašė praėjusią savaitę.

„Būsimos dirbtuvės yra glaudžiai susijusios su Lietuvos kariuomenės jau įgyvendinama pėstininkų kovos mašinų įsigijimo programa, kuri yra ypatingai svarbi užtikrinant valstybės nacionalinį saugumą. Įrengus dirbtuves, bus užtikrintas Lietuvos kariuomenės kovinės technikos priežiūra“, – pranešime sakė krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška.

Krašto apsaugos ministerija yra inicijavusi derybas dėl antrojo pėstininkų kovos mašinų „Vilkų“ įsigijimo etapo. Pasak viceministro, sutartis dėl naujųjų šarvuočių gali būti pasirašyta dar šių metų vasarą.

Planuojama Lietuvos kariuomenę sustiprinti papildomai daugiau nei 120 „Boxer“ tipo šarvuotųjų pėstininkų kovos mašinų „Vilkas“. Iš jų dalis būtų su 30 mm patranka, o kitos – su 12,7 mm kulkosvaidžiu.

Pasirašius sutartį, naujųjų pėstininkų kovos mašinų „Vilkas“ tiekimas prasidėtų 2023 metų pabaigoje – 2024 metų pradžioje.

Lietuva jau anksčiau įsigijo apie 90 „Vilkų“, jie bus baigti pristatyti šiemet.

Šiais šarvuočiais bus aprūpinti keturi Lietuvos kariuomenės batalionai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 22 10:56
Spausdinti