Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


RUSIJOS AGRESIJA
Rusijai apšaudžius Charkivą, žuvo šeši žmonės, dar 16 sužeisti
BNS
Dmytro Kuleba/Twitter
Rusai smogė gyvenamajam rajonui.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pasmerkė „niekingą ir cinišką“ Rusijos smūgį, per kurį trečiadienį Ukrainos Charkivo mieste, regiono vadovo teigimu, žuvo mažiausiai šeši žmonės ir 16 buvo sužeisti.

Ukrainos lyderis sakė, kad per išpuolį, kuris, pasak jo, „neturėjo jokio pateisinimo ir rodo agresoriaus bejėgiškumą“, buvo „visiškai sunaikintas“ bendrabutis.

„Mes neatleisime, mes atkeršysime“, – sakė V. Zelenskis platformoje „Telegram“.

Dėl raketinio smūgio kilo gaisras viename iš šiaurės rytinio miesto daugiabučių, „Telegram“ pranešė miesto meras Ihoris Terechovas.

Anksčiau jis pranešė apie tris žuvusiuosius ir 10 sužeistųjų, tačiau Charkivo karinės administracijos vadovas Olehas Synjehubovas informavo, kad aukų skaičius išaugo.

„Deja, žuvusiųjų ir sužeistųjų po bombardavimo... padaugėjo: šeši žmonės žuvo ir 16 buvo sužeisti“, – „Telegram“ teigė O. Synjehubovas.

Charkivas buvo apgultas pirmosiomis vasarį pradėtos invazijos dienomis. Tačiau Rusijai nepavyko perimti antro pagal dydį Ukrainos miesto kontrolės.

Pasak pareigūnų, regione žuvo šimtai žmonių.

Pirmadienį per Rusijos apšaudymą prieš Charkivo miestą žuvo mažiausiai vienas žmogus ir dar šeši buvo sužeisti, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė aukšto rango policijos pareigūnas Serhijus Bolvinovas.

Rusijos puolimas šiuo metu daugiausia sutelktas į pietų ir rytų Ukrainą.

2022 08 18 09:02
Spausdinti