Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


REITINGAI
S. Skvernelis ir toliau barsto visuomenės pasitikėjimą
BNS
Fotobankas
S. Skvernelis – žemyn, G. Nausėda – aukštyn.

Tęsiantis įtampai tarp prezidento Gitano Nausėdos ir premjero Sauliaus Skvernelio, pastarojo reitingai dar pasmuko, o prezidento šiek tiek pakilo, rodo šeštadienį dienraštyje „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa. 

S. Skvernelį neigiamai vertina 41,2 proc. respondentų, o teigiamai – 36,1 proc. 

Jau sausį Vyriausybės vadovas sulaukė daugiau nepalankių vertinimų nei palankių – tuomet 38,6 proc. gyventojų jį vertino neigiamai, 36,4 proc. – teigiamai.

„S. Skvernelis toliau turi neigiamą balansą – daugiau neigiamų negu teigiamų vertinimų. Matyt, ta polemika tarp prezidento ir ministro pirmininko išėjo S. Skvernelio nenaudai. Prezidentas truputį pakilo, S. Skvernelio sumažėjo reitingas. Prezidentas išlošė šį kartą“, – BNS sakė apklausą atlikusios bendrovės „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Premjeras prezidento kritikos sulaukė dėl Vyriausybės sprendimo skirti lėšų asfaltuoti kelią prie jo namų, taip pat dėl atsisakymo iš pareigų atleisti susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių. G. Nausėda atmetė S. Skvernelio kandidatą į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

Apklausos duomenimis, palankiausiai vertinamas politikas Lietuvoje yra prezidentas G. Nausėda, jo reitingas šiek tiek paaugo. Teigiamai šalies vadovą vertina 74,3 proc. respondentų, neigiamai – 7,7 proc. (sausį, atitinkamai, – 73,6 proc. ir 7,0 proc.). 

Antroje vietoje įsitvirtino užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, palankumas jam išaugo iki 54,2 proc. (sausį – 50,2 proc.), neigiamai diplomatijos vadovą vertina 12,9 proc. (13,2 proc.). Trečioje vietoje – Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Jį teigiamai vertina 47,2 proc., o neigiamai – 20,8 proc. respondentų (sausį, atitinkamai, – 47,7 proc. ir 18,6 proc.).

„Pirmoje vietoje, be konkurencijos, Gitanas Nausėda ir jo reitingas 74,3 proc., tai yra labai daug, antroje vietoje yra Linas Linkevičius  – 54,2 proc. Ir čia yra L. Linkevičiaus rekordas – po truputį, po truputį (...) peržengė ne taip seniai 50 proc. ribą, tapo antru pagal populiarumą žmogumi, nors nėra taip pastebimas“, – sako V. Gaidys. 

Pasak jo, gali būti, kad L. Linkevičiaus reitingą kilstelėjo vizitas į Baltarusiją. „Gali būti interpretuojama kaip kaimyniškų santykių palaikymas, taip“, – sako „Vilmorus“ vadovas. 

Ketvirtoje reitingo vietoje – Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, jo reitingas suprastėjo: vasarį šį politiką palankiai vertino 37,5 proc. apklaustųjų, kai sausį – 41,6 proc. (tuo metu nepalankiai, atitinkamai, – 28,2 proc. ir 24,8 proc.). „V. Matijošaitis. Žemiausias jo rezultatas per visą laiką, kiek jis reitinguojamas, kiek jis buvo Kauno miesto meru, čia yra pats žemiausias rezultatas“, – komentavo V. Gaidys.

Reitingų dešimtuke, po V. Matijošaičio ir S. Skvernelio, šeštoje vietoje yra krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis – 31,1 proc. palankiai vertinančiųjų, toliau seka Seimo narė liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen – 29,8 proc., konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis – 28,1 proc. (nepalankiai vertinančiųjų – 46,9 proc.), socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis – 26,4 proc., dešimtoje vietoje yra Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius – 26,4 proc. (nepalankiai jį vertina 32,5 proc. respondentų). 

Nepopuliariausiu politiku lieka susisiekimo ministras J. Narkevičius, neigiamai jį vertina 56,6 proc. respondentų, o teigiamai – 7,0 proc. (sausį, atitinkamai, – 55,1 proc. ir 7,5 proc.). 

„Rekordininkas pagal teigiamų-neigiamų skirtumą yra ministras J. Narkevičius. Ne taip seniai jį nelabai kas žinojo, o dabar sužinojo turbūt dauguma žmonių, bet su minuso ženklu“, – teigė „Vilmorus“ vadovas V. Gaidys. 

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ gyventojų apklausą atliko vasario 7-13 dienomis, apklausti 1020 žmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 22 08:58
Spausdinti