Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


HIBRIDINĖ ATAKA
Šalti orai atbaidė? Prie Baltarusijos sienos neteisėtų migrantų nefiksuota jau dešimtą parą iš eilės
BNS
VSAT
Neteisėti migrantai.

Pastarosiomis dienomis ypač atšalus orams, prie Baltarusijos sienos neteisėtų migrantų nefiksuota dešimtą parą iš eilės.

Tiesa, Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) ketvirtadienį pranešė, kad pasienį su Latvija neteisėtai kirsti trečiadienį bandė penki migrantai, Lenkijos pasienyje antradienį buvo fiksuota dešimt neteisėtų bandymų kirsti sieną.

VSAT pažymi, kad šiemet iš viso nėra fiksuota bandymų neteisėtai kirsti Lietuvos sieną iš Baltarusijos pusės.

Pasak pasieniečių, nuo migracijos krizės pradžios buvo tik vienas ilgesnis laikotarpis, kai nė vienas užsienietis nebandė neteisėtai kirsti Lietuvos sienos. Taip nutiko pernai vasario 18–kovo 1 dienomis, tai yra 12 parų iš eilės.

Pernai VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti daugiau kaip pustrečio tūkstančio netesėtų migrantų.

Migrantų antplūdis į rytines Europos Sąjungos nares iš Baltarusijos kilo 2021 metais, dėl jo Vakarai kaltina Minsko režimą.

Tuomet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.

Per šį laikotarpį Lietuvos pasieniečiai migrantus apgręžė beveik 22 tūkst. kartų. Kai kurie užsieniečiai ne po kartą bandė neteisėtai kirsti sieną.

2024 01 11 09:13
Spausdinti